Hondenclub Sint Lutgart
 
Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart  
  Hondenclub Sint Lutgart Bijgewerkt op:
12-09-2017
Activiteiten nog in voorbereiding: zie beneden 

     Zaterdag 26 augustus   Familiedag - Barbeque

Zonnig en warm weer, koffie en taart, spelletjes en vrijwilligers die de uitdaging aannemen.....
Meer moeten we niet hebben om plezier en leute te maken.
Zie de fotos dus, en wat betreft de film: We gaan die laatste proef (voor de niet-winnaars) een keer moeten heropnemen. (Alain was reeds de emmers water aan het lossen zonder de cameraman te verwittigen, en dus niet iedereen in beeld met water)
's Avonds volgde nog onze barbeque.      Beide activiteiten waren weer dik in orde !!!

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 
 Film 

     Dinsdag 15 augustus   Fietstocht

Vroeg in de ochtend, gerommel in de verte. Onweder. Verdorie, vandaag fietstocht met de hondenclub. Om acht uur het weerbericht met Frank Deboosere. Code oranje in België en voor het eerst wordt een apart noodnummer geactiveerd voor meldingen bij noodweer om de het 112 nummer te ontlasten. Tussen negen en tien barst er een hevig onweder los en valt de regen met bakken uit de hemel. Om tien uur telefoon. Wat doen we met de fietstocht. We nemen het besluit geen risico te nemen en wagens in te schakelen. Nog vlug een bericht op de website (bedankt Jan).

Om 13h30 verzamelen er dan 28 enthousiaste leden en vertrekken we met de wagen richting Moerbrugge waar de brouwerij ‘ Lambrecht-Vanhamme’ van Joachim en Sabine bezoeken. De brouwer van het veel en fel gesmaakte bier ‘Hoppelaar’. We worden ontvangen in een bekende tent met paté waarin het bier is verwerkt en op dipchips. De twee drankbonnetjes waarvan één aangeboden door de brouwer, werden gretig gebruikt om de dorst te lessen en het brouwsel te proeven. In drie groepen kregen we dan de uitleg over het brouwproces. Het recept blijft evenwel geheim. Na de contractuele gesprekken over levering aan het clubhuis, trokken we met 29 naar onze volgende bestemming.

In Nally’s papegaaienopvang werden we hartelijk ontvangen door twee vrijwilligers en 260 taterende vogels. We kregen er koffie (thee) en gebak. Onze gids gaf ons eerste een algemene uitleg over het ontstaan van de opvang. Natalie, de bezielster van dit project, gaat gedrag van papegaaien gaan studeren in België en het buitenland om dan een carriere switch te maken en de opvang te beginnen. In de drie jaar dat het open is, hebben ze al meer dan 1000 dieren opgevangen ( de meeste in beslag genomen door de overheid) en zijn er meer dan 700 in adoptie gegeven. Daarna kregen we een rondleiding in de opvang. Eigenlijk is dit geen opvang want volgens de wet zijn ze een zoo. We kregen de nodige uitleg wat dit wettelijk allemaal betekende en wat de onvolmaaktheden in de wet zijn die naar voor kwamen in de praktijk. Eén belangrijke les. Net zoals bij het aankopen van een hond of papegaai en uitgebreider elk dier, bezint eer je begint. Een papegaai is een dier dat een lang leven voor zich heeft en in veel gevallen zijn baas overleeft. Dus wie een papegaai aanschaft moet weten dat dit voor een lang leven is.

Verwonderd en tevreden keerden we terug naar het clubhuis. Daar werden we onthaalt door Patrick en Michel die klaar stonden met lekkere spaghetti. Kurt en Patricia met een drankje. Bedankt kerels voor de heerlijke maaltijd en het open houden van de bar. Met meer dan 50 eters hebben we genoten van het eten en nadien van het gezellig samen nog iets drinken. Bedankt aan alle medewerkers (ook aan de bereidwillige dames van den afwas) en jullie ‘deelnemers’. We zijn reeds bezig met de plannen voor volgend jaar. Helaas wou het die namiddag niet regenen.

              Joeri

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 18 juni   Voorronde 2 Clubkampioenschap

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 14 mei   Daguitstap naar Gent

 

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 23 april  Dogrally

Terug onze hondenrally: de buurt onveilig maken met gewaagde oefeningen en een eier- oberkoers.

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zaterdag 1 april  SINT-LUTGART 40 JAAR Receptie

Een 130-tal leden en sympathisanten waagden zich ( 1 april ??? ) richting Hoeve Hangerijn (Gemeneweideweg-Zuid 113, 8310 Brugge).
Franklin werd bedankt voor z'n jarenlange inzet met onder andere een geslaagde tekening van hem als voorzitter, hamer in de hand. (zie fotos)
We willen ook alle bestuursleden, medewerkers, trainers en leden bedanken voor hun inzet:
   PROFICIAT MET JULLIE 40 JAAR !!!

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Augustus 2016  TV op z'n hondjes

Hier wat fotos van de opnames TV op z'n hondjes. We wilden ze sparen voor na 40 jaar Sint-Lutgart.
De filmpjes zelf:  Film

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 26 maart  Voorronde 1 Clubkampioenschap

Dit jaar komen we met voorrondes van het clubkampioenschap. Dit om wat rekening te houden met het feit dat op het kampioenschap zelf de hondjes (...en/of de baasjes...) eens een mindere of een super-goede dag kunnen hebben. Er wordt dus gekeken naar de prestaties van een volledig jaar.

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 12 maart  Strandwandeling Zeebrugge

Het was weer verzamelen geblazen op de zeedijk van Zeebrugge: strandwandeling en hondenzandkoers. Via de duinen werd dan onze zeedijkbar opgezocht. Peter was dus ook weer present met een koffer vol.........
Bij natellen van de aanwezigen was niemand vermist....................(Er was vooraf verwittigd voor drijfzand)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Woensdag 1 maart  Theorieles

Anne De Meester kwam ons heel wat uitleg geven over het gedrag van honden en ook de lichaamstaal.
Een heel interessante avond: Hoe kunnen wij onze hond begrijpen en verstaan ?
Anne is gedragstrainer en geeft privé- & groepslessen, ook thuis.
Je kan haar contacteren op:    anneelssteftine@hotmail.com   

Voor wie alles nog eens wil nalezen heeft Kimberley Schillewaert een PDF-file samengesteld:  Theorieles 

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Vrijdag 20 januari   Algemene Ledenvergadering

Franklin opende de vergadering met een dankwoordje aan alle trainers, barmannen, Patje voor het onderhoud van het clubhuis, het A-team voor de vele gesmaakte activiteiten en niet te vergeten de leden!

Vervolgens werd een heel belangrijke datum genoemd: 1 april 2017. Op die dag zullen we ons 40-jarig bestaan vieren en dit is geen grap !!! Zet het dus alvast maar in je agenda.

We hebben dit jaar ook minder goed nieuws te brengen: de achterste terreinen (agilityveld, puppyveld, materiaalhok en plasveld) zijn verkocht. We hoopten op een goede huurovereenkomst met de nieuwe eigenaar, maar met de gestelde huurvoorwaarden konden we het echt niet eens zijn. Hierdoor kunnen we niet anders dan de agilitylessen op vrijdagavond te geven en niet meer op zondag. Voor de gehoorzaamheid veranderen de dagen en de uren niet !

Franklin deed ook een oproep aan alle leden. We zullen immers een aantal helpende handen nodig hebben om alles in orde te krijgen. Wie zich geroepen voelt, kan Franklin altijd aanspreken (vergeet dan niet te vermelden waar je mee kan helpen).

Nog een verandering is onze verzekering. We zijn vanaf dit jaar verzekerd bij SPORTA. Dit is een verzekering gespecialiseerd in sportclubs. We hebben er voor gekozen om ons te verzekeren voor de verplichte burgerlijke aansprakelijkheid en voor ongevallen. Dit heeft natuurlijk ook een prijskaartje! Dit is dan ook de hoofdreden waarom het lidgeld aangepast is naar € 65.

Verder werd het kasboek nagezien en goedgekeurd door 2 leden, kon iedereen zich weer inschrijven, werd de activiteitenagenda overlopen door Alain en werd Katrien terug verkozen tot secretaris.

De vergadering werd tenslotte afgesloten met een slotwoordje van de voorzitter. Hiermee beginnen zou immers nogal vreemd geweest zijn.

Hondenclub Sint Lutgart

     Zondag 8 januari   Nieuwjaarsreceptie

Gelukkig Nieuwjaar !!!
We zij terug van start: ----------------------------------- Nieuwjaarsreceptie --------)))))>>>
Met hapjes en drankjes aangeboden door de club.
De leden bedankten bestuur, trainers en medewerkers met een fles bubbels.

Wist je dat Hondenclub Sint Lutgart dit jaar, op 1 april, 40 jaar bestaat ?
En dat men reeds vollop bezig is met de organistatie van de feestelijkheden ?
(En dat die 1 april geen grap is ?)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

   

Activiteiten 2017:

  8 januari zondag Nieuwjaarsreceptie
  20 januari vrijdag Algemene Ledenvergadering
  1 maart woensdag Theorieles
  12 maart zondag Strandwandeling
  26 maart zondag Voorronde 1   Clubkampioenschap
  1 april zaterdag Jubileum Sint Lutgart 40 jaar
  23 april zondag Dogrally
  14 mei zondag Uitstap
  9 juni vrijdag Kluisbergen
10 zaterdag
11 zondag
  18 juni zondag Voorronde 2   Clubkampioenschap
  15 augustus dinsdag Fietstocht
  26 augustus zaterdag Familiedag en Barbeque
  10 september zondag Voorronde 3   Clubkampioenschap
  22 september vrijdag Dogtrekking Sint Lutgart
23 zaterdag
24 zondag
  28 oktober zaterdag Kwis
  12 november zondag Clubkampioenschap
  27 december woensdag Zaklampentocht
  7 januari 2018 zondag Nieuwjaarsreceptie
  19 januari 2018 vrijdag Algemene Ledenvergadering
 
   
Terug naar  boven