Hondenclub Sint Lutgart
 
Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart  
  Hondenclub Sint Lutgart Bijgewerkt op:
25-04-2018
Activiteiten nog in voorbereiding: zie beneden 

     Zondag 8 april   Dogrally

Het begon allemaal deze morgen met een goede vlaag regen, sommige leden dachten dat dit voor de ganse dag zou zijn; verkeerd want Dany had al contact genomen met zijn maat hierboven om te vragen dat het droog zou blijven. Meer vertrouwen hebben Dorine ;-).
De opkomst was heel groot; 54 deelnemers en 35 hondjes. Na de verdeling van de groepen werd iedereen op pad gezonden samen met de “examinator” naar hun startpunt. Er waren 7 punten dus ook 7 groepen. De verdeling werd gedaan dat iedereen een beetje met andere mensen in het team zat en zo dus in de mogelijkheid was om elkaar te leren kennen.
Op punt 1 stond en Patje en Kurt voor een proef “agility”, samengebonden moesten de deelnemers het parcours afleggen, hilarisch. Ook moest niet alleen de hond door de flex kruipen, dit werd ook van het baasje gevraagd.
Marc bezette punt 2, daar werd baasje geblinddoekt en moest hij samen met zijn trouwe viervoeter tussen kegeltjes laveren, dit door hulp van een ander teamlid die met de stem aanduidingen gaf. Niet gemakkelijk hoor. Mirjam die op punt 3 stond, had als opdracht de apport, dit leek niet zo gemakkelijk als iedereen dacht. Dus voor de baasjes en de hondjes nog veel werk aan de winkel. Op de heuveltjes van “Patrick” werden de houdingen geoefend, als bijkomende moeilijkheid lag er nog eens overal worst voor de hondjes hun  neus. Ik hoorde sommige baasje tegen hun hondje zeggen “ Die worst is van de witte producten, ze is over datum, ze is slecht” dit allemaal om hun hondje te overtuigen om er niet van te eten, wat toch lukte ook. In de verte zagen we van op de heuveltjes van Patrick punt 5 liggen, daar stond Katrien. Daar moesten de baasjes hun hondje oproepen, doch niet zomaar he. Een baasje moest op de grond liggen en zijn hondje in zit voor krijgen. Een ander baasje moest gedragen worden en zo zijn hondje in zit voor krijgen. Eveneens werd er gevraagd waar de hondenclub lag, men moest dit nu eens aantonen op kaart. Ik heb weer veel bijgeleerd hoor ;-) Op punt 6 stond Joachim, daar werd gebruikt gemaakt van een tent en een stoeltje. De begeleiders moesten hun hondje bij zich krijgen. Niet eenvoudig zo bleek later. Aan het brugje had Dirk de weg omgetoverd met een zeil en wat takken. De hondjes moesten naar hun baasje komen met een stop op de takken. Ook dit lukte wonderwel.
Iedere oefening werd nog moeilijker gemaakt door de aanwezigheid van lekkere worstjes.
Iedere groep kreeg nog als opdracht om de geschenken die ooit gegeven werden tijdens de St-Lutgart dogtrekking te vinden op de punten.
Voor, tijdens en na de trekking zorgden Karin en JP voor onze leden, de dorst werd gelaafd. Ook werd er gedacht aan de inwendige mens “hotdogs” kon je krijgen voor de prijs van 1 euro, bijna voor niks dus en lekker klaargemaakt door Luc.
Er werden foto’s genomen door onze reporters Jan en Christian.
Marie – Jeanne zorgde voor de administratie en onze voorzitter Franklin zag dat het goed was.
De puntjes waren geteld en zorgden voor de volgende uitslag:

Plaats 1: Groep 4
Plaats 2: Groep 2
Plaats 3: Groep 3 en 7
Plaats 5: Groep 5
Plaats 6: Groep 6
Plaats 7: Groep 1

Het was een leuke en gezellige zondag waar iedereen zich op geamuseerd heeft.
Graag zou ik nog alle deelnemers en hondjes willen bedanken voor hun sportief en enthousiast gedrag. Ook alle medewerkers voor en achter de schermen BEDANKT.

     Vele groetjes Dany en Mooky

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Film 

     Zondag 18 maart   Strandwandeling Cadzand

Cadzand dus, dichter bij de poolcirkel en dichter bij de 11-stedentocht-freaks..........
De moedigen trotseerden dit alles want voor die 0,5° celsius warmer in Brugge kon je toch niet thuisblijven. (?)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Vrijdag 19 januari   Algemene Ledenvergadering

Na het openingswoord van onze voorzitter werd overgeschakeld naar het kasboek 2017 van Dany.
De grootste kosten gingen naar het verbouwen een aanpassen van onze terreinen, afsluitingen en nutsvoorzieningen. (in 2017 verloren we onze 2 velden achteraan) Dit werd goedgemaakt door veel helpende handen en veel (dorstige) bezoekers van ons clubhuis. En aangezien 2 leden het kasboek ondertekenden voor akkoord zullen we dat maar voor waar aannemen.
Volgend punt: Controle van de inentingsboekjes en inschrijvingen voor 2018. Ook dit jaar, enkel op de ledenvergadering, met 2 drankbonnetjes erbij.
Alain stelde het programma 2018 voor. (Deze staat hier onderaan de pagina)
Dany gaf wat meer uitleg over onze Dogtrekking: Deze gaat door op 28-29-30 september en aangezien deze de 10e editie is, wordt dit een "SPECIAL"
Voorstellen en suggesties ??? waren er niet, dus volgde het slotwoordje...........en de bar.......

Hondenclub Sint Lutgart

     Zondag 7 januari   Nieuwjaarsreceptie

 

               2018 beginnen doe je zo --------------------------------------------------->>>>>>>

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

   

Activiteiten 2018:

  7 januari zondag Nieuwjaarsreceptie
  19 januari vrijdag Algemene Ledenvergadering
  2 maart vrijdag Agility 1e voorronde Clubkampioenschap
4 zondag Gehoorzaamheid 1e voorronde Clubkampioenschap
  18 maart zondag Strandwandeling
  8 april zondag Dogrally
  25 mei vrijdag Kluisbergen
26 zaterdag
27 zondag
  1 juni vrijdag Agility 2e voorronde Clubkampioenschap
3 zondag Gehoorzaamheid 2e voorronde Clubkampioenschap
  15 augustus woensdag Fietstocht
  1 september zaterdag Familiedag + Barbeque
  28 september vrijdag Dogtrekking Sint Lutgart 10e editie
29 zaterdag
30 zondag
  20 oktober zaterdag Kwis
  4 november zondag Clubkampioenschap
  26 december woensdag Zaklampentocht
  6 januari 2019 zondag Nieuwjaarsreceptie
  18 januari 2019 vrijdag Algemene Ledenvergadering
 
   
Terug naar  boven