Hondenclub Sint Lutgart
 
Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart  
  Hondenclub Sint Lutgart Bijgewerkt op:
18-05-2022

   Zondag 8 januari 2012     Nieuwjaarsreceptie

Na enkele feest-zondagen gesloten was 't weer volle bak:
Hapjes en drankjes aangeboden door de club. Het werd voor velen een gezellig terugzien en een santé op 2012. We denken dat de fotos genoeg voor zichzelf spreken:
Hoe later het werd, hoe liever men erop wilde staan........................
PS: Is er nog een fles Cava over voor Patricia ? (Tekstballonenwedstrijd)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 1 

   Vrijdag 20 januari 2012       Ledenvergadering

Na het openingswoord van de voorzitter kwam van Dany terug een positieve balans voor 2011 op tafel. Deze werd na wat speurwerk door 2 vrijdagse vrijwilligers ondertekend.
Daarna bestuurs-tafel-aanschuiven : Betaling lidgeld 2012, 2 drankbonnetjes, controle van het vaccinatieboekje en de inschrijvingsgegevens. Het Activiteiten-Team stelde het programma 2012 voor. Deze activiteiten staan allemaal op de kalender in het clubhuis, en worden zodra de juiste gegevens bekent zijn hier meegedeeld. Het Barmannen(-probleem) is ondertussen opgelost door Kurt (hij bedient u de woensdag) en Peter (hij bedient u de zondag). Wat we op die dagen vuilmaken wordt door Patricia terug opgeblonken. (Wat niet wil zeggen dat we ons voeten niet moeten vegen bij het binnenkomen van het clubhuis) Er werden geen voorstellen en suggesties voor 2012 ingediend en na het slotwoord van Franklin werden de drankbons aangesproken.
(en door Marie-Jeanne de kerstboom afgebroken)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

   Woensdag 22 februari 2012        Jorn Claeys

Zoals aangekondigd kwam Jorn woensdag 22 februari weer eens in ons clubje spreken.
Deze keer was hij niet alleen gekomen en liet hij zich assisteren door collega Wesley Vandenberghe.
Iedereen die Jorn al kent, en weet waarvoor hij staat, wist dat het een boeiende avond zou worden. De avond begon met een theoretische uiteenzetting over instincten en driften. Dat was natuurlijk een hele boterham, maar laten we het hier bij houden: Als we met honden omgaan is het erg belangrijk om rekening te houden met de aard van de hond, welk ‘karakter’ heeft de hond? We weten allemaal wel dat sommige rassen eerder ingezet worden voor de jacht, andere als waakhond, nog andere als gezelschapshond,… Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat bvb een rottweiler geen lieve gezinshond kan zijn en een poedel niet kan waken. Elke hond heeft in feite alle mogelijke driften in zich (jachtdrift, buitdrift, speeldrift, verdedigingsdrift, enz.) Hoe hij ermee om gaat is afhankelijk van zijn instinct. De drift is de motor en het instinct het stuur!
Om de theorie te verduidelijken hebben Jorn en Wesley vervolgens een demonstratie met hun honden gegeven. Zoals je op de foto’s kunt zien, had Jorn een pup mee. Deze pup heeft hij in zo’n 5 minuten het bevel ‘los’ aangeleerd, enkel door met het hondje te spelen en te belonen! Daarna kwam Puck aan de beurt en ook Luna en Dizzy toonden wat ze waard waren.
Ondertussen heeft Wesley ons ook uitgelegd hoe verslaafd de drugshonden eigenlijk zijn (niet dus!) en hoe ze die honden leren drugs zoeken. Daarna heeft Dizzy de kantine binnenste buiten gekeerd en drugs gevonden!!!! (nadat ze er vakkundig waren weggestopt door Wesley) Maar wat me eigenlijk het meest bijblijft van de hele avond is de manier waarop Jorn en Wesley de honden belonen bij het correct uitvoeren van het bevel!     Daar kunnen we allemaal nog iets van leren.

      Katrien

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

   Zondag 18 maart 2012     Strandwandeling Zeebrugge

Iedereen vreesde het ergste, maar de weergoden waren ons goed gezind. (Met uitzondering van madam zuidenwind, die bij onze terugtocht haar fout rechtzette met wind in de rug.) Op het strand werd er een hondenkoers gehouden waarvan we hier uiteraard geen uitslagen publiceren. Gevolgd door een wereldrecordpoging "blijf, op een rij, allemaal naast elkaar". Daar dit record wel hoger zal zijn dan 4, zullen we geen schrijven richten aan meneer Guiness . Voor de rest hadden onze honden er duidelijk zin in. (Water én zand: een prachtcombinatie) Frigoboxen hadden we niet meegebracht want onze privé-bar had ondertussen op de zeedijk een plaats gevonden.
(In de verte hoorde ik klagen dat ze geen ijscreem meehadden.)

      Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 
 Film 

   Zondag 15 april 2012        Dogrally

't was weer zover: Welke opdrachten hadden de trainers nu weer verzonnen, en vooral die voor de baasjes zelf. (Ondergetekende vond dat die veel te gemakkelijk en te braaf waren. Misschien volgend jaar een bruine-zeep-glijbaan.......Sumo-worstelen.......Benji-springen.........................?)
Op het parcours Sint-Lutgart - Gemene Weide kon je best doorstappen: de temperatuur zat niet mee. Maar de honden zorgden voor de nodige beweging:

 Fotos:        Jan   Nico    Tom                      Film
 Hier  vindt je ook de antwoorden op de vragenlijst.

           Jan

Hondenclub Sint Lutgart

   Zondag 29 april 2012      Benefietwandeling

We mogen weer trots zijn op onszelf !
Zondag 29 april hebben we ons weer van onze beste kant laten zien. Met 26 man (en vrouw) zijn we afgezakt naar het ‘verre’ Snaaskerke om deel te nemen aan de benefietwandeling van De Snuffel. (hondenschool van Jorn Claeys) Het weer liet ons niet in de steek, het humeur zat goed en we vertrokken voor een wandeling van een kleine 10 km. Onderweg kwamen we enkele paters tegen die ons een drankje aanboden (voor sommigen een verfrissing, voor anderen een opwarmertje) en we konden weer voort. De wandeling leidde ons verder langs velden en wegen om raar maar waar, weer diezelfde paters tegen het lijf te lopen. Je raad het reeds, weer eens de dorstigen laven (’t waren dan ook paters) en dan richting De Snuffel. Onze timing zat perfect, want we konden bijna onmiddellijk aanschuiven voor een (of meerdere) portie stovers met frieten, die ook dit jaar weer in de smaak vielen. Na deze maaltijd werd er nog even nagekaart in de kantine om dan weer naar huis terug te keren. Iedereen die aanwezig was verdient dan ook ‘ nen dikke merci’ en we kijken alvast uit naar de volgende editie.

       Katrien

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

   1 tot 3 juni 2012      Kluisbergen: De vierde training voor de dogtrekking.

Na een fantastische ervaring vorig jaar in KLUISBERGEN werd er besloten om terug naar dezelfde plek te gaan om die tweedaagse training te doen. Het was vorig jaar zo leuk dat er besloten werd om nu al van de vrijdag 01 juni ’12 te vertrekken. Twaalf dapperen vertrokken om 18h15 na voordien de tenten en de stoelen van de club ingeladen te hebben in de aanhangwagen van Alain.
We hadden het ganse pleintje voor ons alleen en we hadden ook een hutje erbij genomen; kwestie van de drank en de apero hapjes koel te houden, er was daar ook elektriciteit. Ook waren er 4 bedden ter beschikking in de hut.
De tenten werden snel rechtgezet om daarna een snelle hap te nuttigen in de kantine.

Zaterdag, iedereen was vroeger op dan 07h00 en de jongste en oudste mannelijke deelnemer gingen boterkoeken halen. Terwijl we genoten van een lekker ontbijt werd er toch besloten om de grote tent op te zetten. Rond 8h30 kwamen de rest van onze groep toe.
Nu waren we in het totaal met 22 deelnemers en 17 honden.
Er werd nog een briefing gegeven onder onze grote tent en de iedereen kon kiezen met welke “leider/lijder” hij/zij mee kon.
Er werden 4 groepen gemaakt:

  • Groep 1: Christoph – Akira – Katrien(Lola/Jenko) – Bea
  • Groep 2: Katrien(Laïka) – Tom – Thari – Kim – Mireille – Christa
  • Groep 3: Peter –Alain – Koen – Vicky – Tom – Liesbeth – Griet
  • Groep 4: Dany – Anneke – Patricia – Kurt – Marnix + Dochter van Marnix

Het vertrek was voorzien aan de kerk van ZULZEKE er werd vertrokken met 10 ‘ tussentijd. Het weer was heel goed, toch als je naar de meeste hun gezicht keek, rood was de kleur die het meeste te zien was. Op een bepaald ogenblik kwamen de ploegen aan een punt:” verboden doorgang, privé terrein”. Wat nu? Geen probleem, je gaat er door met je ploeg en je zegt dat de verantwoordelijke achteraan loopt. Er was geen weg en we moesten over een beekje waar aan weerszijden een moeras lag. Sommigen hadden takken gehaald om erover te gaan anderen zijn wat hoger opgelopen en vonden een doenbare overgang. Sommigen verstijfden van angst, je weet wel hoogte vrees. Na een stop halverwege werd het duidelijk dat er sommige deelnemers( baasjes en of hondjes) last begonnen te krijgen. Doch iedereen heeft de wandeling uitgedaan. Na een verfrissing werd er naar ons tentenkamp gegaan. Daar werden de hondjes en de baasjes verzorgt( wassen, eten, drinken, blaren verzorgen). Na een gezellige apero gingen we samen friet met biefstuk eten. Gewoon lekker en vooral veel, de max. We besloten terug naar de tent te gaan maar de dames moesten toch nog snel op het speelpleintje gaan(zie de foto’s maar). Om 24h00 deed Anneke nog eens een ronde en zag Tom met zijn hoofd buiten liggen. Haar moederhart haalde het en hij moest maar in de hut gaan slapen.

Zondag: 06h15 het begon te regenen, met bakken kwam het naar beneden. Je zag die gezichtjes bedrukt worden en de goesting verdween snel. Dany, zouden we wel gaan wandelen met zo’n weer? Na nog snel een stevig ontbijt genomen te hebben werd er toch besloten om een wandeling te doen. Nu gingen we samen in één groep. De wandeling in het mooie KLUISBERGEN BOS was vochtig. We kwamen nog een groep hondenliefhebbers tegen, allemaal met windhonden. Bij aankomst op de camping ging iedereen zijn tent en materiaal opbreken. Enkelen besloten dat ze dringend aan een nieuwe tent toe zijn en hebben hun oude ding daar maar achtergelaten in de container. Na alles ingeladen te hebben in de wagens en een laatste begroeting ging het terug richting “thuis” of hondenclub om Alain te helpen ontladen.

Moe maar voldaan kwamen wij thuis en de plannen voor 2013 zijn worden nu al voorbereid.
Enkele bemerkingen van een zeer gelukkige en tevreden bezieler van de DOGTREKKING in onze hondenclub:

We waren de eerste dag met 23 wandelaars
We waren de tweede dag met 17 wandelaars(enkelen zijn niet meer meegegaan, blaren, regen, blessures, hond met infectie en studeren waren de gegronde redenen)
De jeugd was zeer sterk vertegenwoordigd; wie durft er nog zeggen dat de jonge gasten lui zijn?????
Ik zou zeker Kurt en Patricia willen bedanken voor de organisatie en de nodige verkenningen op voorhand.
Alain bedankt voor het meenemen van de tent en stoelen en de rest.

Aan alle deelnemers:

  • ik vond het zeer fijn om met jullie allen een gezellig en mooi weekend te kunnen doorbrengen en ik ben er van overtuigd dat onze hondjes evenzeer genoten hebben van de wandelingen als van het samen met de baas slapen in de tent.
  • Ik verwacht jullie allemaal op onze eigen dogtrekking die doorgaat in het laatste weekend van september.
  • Ik zou ook graag hebben dat jullie onze leden overstelpen met jullie verhalen, want dit is de beste reclame voor deze zeer mooie sport.

Ook het bestuur wil ik bedanken die dit evenement ook hebben ondersteund.

Mijn vrouwtje Anneke, bedankt om mee te gaan, je ziet dat je het toch kan hé.
Larco, mijne maat die zijn laatste trekking gedaan heeft en nu mag genieten van een welverdiende rust.

Groetjes,     Dany en Larco             Fotos      Film 

   Zaterdag 23 juni 2012        Feest 35 jaar Sint-Lutgart

....een feest waar iedereen schrik van had: Later op de avond werd een micro onder je neus geduwd en ... zingen maar. Maar zoals de fotos aantonen hadden de meeste daar geen problemen mee.
Hier nu verder verslag uitbrengen zou wat te veel plaats innemen. Daarom verwijs ik naar de fotos van Koen die deze avond mooi samenvatten. Het zijn er zo'n 420 (En allemaal te mooi om niet te publiceren)
Nogmaals proficiat aan bestuur en medewerkers.
En hartelijke dank aan iedereen die voor de lens van Koen bleef staan.
(en die nog verder zong tijdens het filmen)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 1   Fotos 2
 
 Film 1  Film 2 
   Woensdag 15 augustus 2012      Fietstocht Baliehof

Met ongeveer 40 fietsen terug op pad, richting Jabbeke kaasmakerij-zuivelboerderij Baliehof. Dit jaar in 2 groepen: de "snelle" vertrokken 10 minuten later om dan de minder-snelle voor een gedraaide brug in te halen (waar we trouwens niet over moesten). Na zo'n 23 km bij 31°C (volgens mijn fietscomputer) stond de koffietafel in Baliehof al klaar en werden we ingewijd in de geheimen van het kaasmaken met een video en rondleiding. Bij al dat lekkers krijg je natuurlijk goesting om te proeven: 5 soorten kaas met een drank naar keuze. En na een bezoek aan de winkel ter plaatse werd alles aan onze frigobox-auto-vrijwilligers afgegeven. Ondertussen had de koe buiten veel belangstelling. (had niet mooier geweest op een echte ?) Richting thuisbasis namen we nog een tussenstop op het grootste terras van Snellegem waar dat met ons clubtje meteen volzet was.
18h29 aankomst clubhuis = honger = haburger of hot-dog.
Geen moeite om alles verkocht te krijgen.
Bedankt aan alle medewerkers, fluovestfietsers, frigoboxers, fietsers............. gezellige uitstap.
Wie meer wil weten over Baliehof:  www.baliehof.be 

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 
   24-26 augustus 2012        Dogtrekking La Roche

               Belgium dogtrekking trail 2012
Na een jaartje trainen was het eindelijk zover: weekendje dogtrekken in La Roche en Ardenne! Dit jaar zouden we met een echte delegatie van Sint-Lutgart aanwezig zijn: we waren met z’n tienen ingeschreven voor de dogtrekking en deze keer hadden we ook enkele supporters mee. Het avontuur begon voor een aantal al vrijdagmorgen. We hadden aan onze hondenclub afgesproken om samen naar de Ardennen te rijden. Na een kort overleg en niet te vergeten onze clubvlag mee te nemen, waren we vertrokken. Alles verliep uitstekend tot we Brussel passeerden en Christa kwijtspeelden!!! Na een korte stop en heel wat over en weer getelefoneer (diegene die toch konden telefoneren) was Christa weer terecht en konden we weer doorrijden naar La Roche. Eenmaal op de camping aangekomen, werden we daar heel vriendelijk ontvangen door de mensen van Sirius. Na ons geïnstalleerd te hebben, zakten we af naar de grote tent voor een lekkere spaghetti. Als avondactiviteit was er een toffe kwis voorzien, waar wij toch een noemenswaardige vierde plaats behaalden! Na deze kwis werden de kaarten, coördinaten en vertrektijden uitgedeeld. Wij vertrokken redelijk vroeg, dus toch nog even de coördinaten uitzetten en de vertrekroute bepalen en dan ons tentje opzoeken.
Zaterdagmorgen 6h00 hoorde je de wekkers afgaan in het Sint-Lutgart campement! Die ochtend zag iedereen er nog fris en monter uit! Na een stevig ontbijt, fitten van de rugzakken en afscheid nemen van onze reeds wakkere supporters waren we op weg.
Dany en ikzelf namen het kaartlezen voor onze rekening, maar dit was geen sinecure. Hier en daar hebben we toch eens verkeerd gelopen, maar dat hoort er natuurlijk ook bij. Let wel: wij hebben geen fouten begaan, neenee, wij hebben ons vergist!
Het is dan ook niet altijd even makkelijk om je route te bepalen, kies je voor een iets langere, gemakkelijkere weg, of ga je voor kort en zwaar… Maar Sint-Lutgart zou Sint-Lutgart niet zijn als wij geen derde optie vonden: wij kozen voor de avontuurlijke weg! Soms volgden we de ‘groene wegen’, of hield de weg op te bestaan en moesten we kompas lopen onder het motto: the only way is up!
De mensen van Sirius hadden er ook dit jaar weer voor gezorgd dat we met z’n allen door de ourthe moesten waden, en omdat we dat zo leuk vonden, hebben we dat later die dag nog maar eens herhaald! Jammer genoeg hebben onderweg ook een aantal van ons noodgedwongen moeten stoppen. Maar ja, ook dat is dogtrekking: als je lichaam zegt dat het genoeg geweest is, dan moet je stoppen ook al doe je dit met tegenzin. Enfin, om een lang verhaal niet nog langer te maken, hebben we die dag zo’n 40km gewandeld, dit kwam neer op 12 uur onderweg zijn en we waren één van de eerste groepen weer binnen. ’s Avonds kregen we nog een heel lekkere BBQ met ruim groentjes, vlees, brood,… en dessert. Nog even napraten met de andere deelnemers en dan weer ons tentje opzoeken.
De volgende morgen zagen er enkelen onder ons al veel minder fris en monter uit! Ook nu waren er een aantal die afhaakten en met z’n vijven vertrokken we weer voor een dagje trekken. Deze keer wou de zon niet echt meewerken en werd het een regendagje. Maar dapper als we waren, lieten we dat niet aan ons hart komen. Na weer een dagje onze weg zoeken door de bossen, hertjes te zien, sporen van everzwijnen en ander loslopend wild(!) heb ook ik de laatste kilometers moeten afhaken. De andere vier ploeterden dapper voort tot het einde, waarvoor een dikke proficiat!
Op de camping aangekomen was er nog een prijsuitreiking voor alle deelnemers en een lekkere pannenkoek.
Als afsluiting van dit heel geslaagd weekend zijn we met z’n allen nog even de innerlijke mens gaan versterken en dan weer huiswaarts.
Bedankt iedereen voor de heel toffe sfeer, de organisatie, het eten, en noem maar op.
Op naar volgend jaar, Sint-Lutgart zal weer van de partij zijn!

           Katrien en Laïka

Verslag van de Belgian dogtrekking trail in LA-ROCHE-EN-ARDENNE 24 t/m 26 Aug 12

   Vrijdag 24 augustus
Om 10h30 werd er samengekomen aan ons clubhuis om zo in colonne naar La-Roche-En-Ardenne te rijden. Er werd afgesproken wat de volgorde zou zijn en ook waar de eerste stop zou zijn. Op de eerste stop waren we Christa en Beau kwijt, niemand had haar gsm nummer (schande van ons). Dan maar enkele hulplijnen gebruikt (Nico – Kris – Christoph) en zo kregen we toch contact met haar. We waren bij de eerste trekkers die aankwamen op de camping BENELUX en werden zeer goed ontvangen. De voorpost was al ter plekke (Nico en zijn vrouwtje en de kids, Thari en Tom, en de hondjes natuurlijk) en kwam ons spontaan helpen. De tenten werden snel rechtgeplaatst en dan was het wachten op de laatste van ons team:” Sint-Lutgart”.  We schreven ons in als St-Lutgart 1 en 2. Na een lekkere spaghetti genomen te hebben was er een quiz per ploeg, moet het gezegd dat we daar ook goed scoorden (4e plaats op ????), er waren nog vele ploegen achter. Christophe was daar ook maar met een ander team, en er was een oude bekende bij, namelijk Anne Demeester (zij was er ook bij vanaf het eerste uur). Na een verbroedering kregen we de coördinaten en die werden door de beide ploegen op kaart gezet. Nog eens snel gezamenlijk alles controleren en dan na onze hondjes nog eens buitengelaten te hebben ging het richting tent en slaapzak. Dat het gedurende de avond enkele flinke buien gedaan heeft hebben jullie hier ook wel ervaren.

   Zaterdag 25 augustus
De eerste dogtrekking zonder mijne Larco zou beginnen, ook ’s nachts had ik hem gemist. Na een stevig en lekker ontbijt begonnen we eraan. We hadden ondertussen besloten om in één team te wandelen. (Dany – Patricia – Kurt – Vicky – Koen – Nico – Katrien – Thari – Wendy – Fabienne). Het vertrek was zwaar, als je weet dat de camping in het dal ligt dan weet je dat je omhoog moet dus…. Het begon goed, we vonden onmiddellijk onze punten en het ging iets te gemakkelijk. Aan punt 3 hebben we een foutje gemaakt en dat koste ons enkele kilometers meer. We kwamen aan het punt waar we ons middagmaal kregen, lekkere soep met brood en drank, dus niets tekort. We hadden op dit ogenblik 18 km op de teller staan en we waren ingeschreven voor een tocht van 25 km dus het zou niet zover meer zijn. Aan punt 6bis moesten we door de Ourthe. Dit was voor sommigen van ons een aangename verfrissing maar ook alweer een serieuze durf proef. Nadat iedereen van de groep er goed overgekomen was zetten we onze tocht verder. We kwamen aan een brug en toen ik zei: we moeten hier links in kreeg ik als antwoord van Kurt ”miljaar, ’t is nie waar hé, ’t is die berg van verleden jaar”. En inderdaad toen ik op dit pad kwam zag ik tot mijn verbijstering dat het dezelfde was. Maar als echte berggeiten hebben we die helling genomen (er werd ook een beetje gezucht en gevloekt ook hoor). We gingen verder en de km op de teller dikten maar aan. Toen met nog een zestal km voor de boeg werd er beslist om terug de Ourthe over te steken en langs de grote weg terug te keren. Toen we om 20h00 aankwamen waren er nog ploegen achter. Die van Christophe kwam enkele minuten na ons aan. Bij de BBQ werd de schade opgemeten en gevraagd wie de zondag nog zou meegaan. Onze groep werd herleid naar 5 ipv 10. Bij de andere groepen was de schade hetzelfde. Sommige groepen zouden zelfs niet meer vertrekken de zondag. Na de bbq kregen we dan de coördinaten en na die op kaart gezet te hebben bleven we met niet veel meer over in de tent. Na wat nagepraat te hebben met Jan en Pierro kwam het er toch uit dat dit de technisch moeilijkste trekking was. Maar iedereen die aangekomen was had toch 40 km in de benen.

   Zondag 26 augustus
Door onze goede tijd en het vinden van alle punten mochten we als voorlaatste groep vertrekken. Alweer uit de vallei, dus je weet automatisch wat je te wachten staat. Het weer viel nog mee maar dat was maar uitstel. Om 09h00 kwamen we aan bij punt 2 en het begon te regenen, het heeft niet gestopt tot 14h30. Op een bepaald moment werd een azimut geschoten recht een berg op, alweer gezucht en gehijg. Toen we aankwamen op ons punt waar we eten kregen waren de 3 ploeg, dus heel wat groepen voorbij gestoken. Bij het vertrek merkten we al dat de spieren stram begonnen te worden. Niet getreurd en wij weg. Het regende opgaven, de ploegen lieten zich naar binnen voeren, er werden enkele opgepikt aan punten, de trekking en het weer had zijn tol geëist. Op een zeker ogenblik was er geen weg meer maar als volleerde trekkers zijn we maar door de varens en dorens gegaan, het was zo erg dat we Bonzo moesten dragen( hij bleef met zijn haar overal hangen). De laatste km werd het droog maar de kelen werden nat. Naar gewoonte werd er bij aankomst een grote Leffe gedronken. De afstand die we de tweede dag gedaan hebben was 27 km. Na een pannenkoek te hebben verorberd werd er overgegaan tot de prijsuitreiking. Daarna werden de tenten afgebroken en na een laatste controle en afscheid genomen te hebben van de organisatoren ging het richting restaurant voor een lekkere friet met.... Er werd terug in colonne naar huis gereden en na een stop in Groot Bijhaarden was het ieder voor zich richting huis. Ik ben rond 23 uur aangekomen en na mijn materiaal uitgeladen te hebben ben ik met mijnen trouwe viervoeter Larco nog een wandeling gaan doen. En zoals sommigen die geen verlof genomen hebben was de wekker de maandagmorgen om 5 uur veel te vroeg.

Sint-Lutgart bewijst dat we geen gewoon clubje zijn.
Er waren ook supporters mee en in het totaal waren we met 16: Tien wandelaars en zes supporters.

Op de foto’s zal je iedereen wel zien en ook onze vlag herkennen.
Voor alle wandelaars een dikke proficiat en voor de hondjes een dikke kluif want dit hebben ze zeker verdiend.
Nu eerst ons eigen dogtrekking tot een goed einde brengen en op naar volgend jaar.

     Dany en Anneke en Larco

     Kleine rechtzetting: Er waren 10 wandelaars, 6 supporters en ............  5  Fototoestellen 

   Zaterdag 8 september 2012    Barbeque

       't Was weer DIK IN ORDE !!!

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

   28-29-30 september 2012       4e Dogtrekking

     Na maandenlange voorbereiding was het eindelijk zover:
     Onze eigen dogtrekking (DT) was daar terug.
     We zouden een andere richting uitgaan en enkele andere zaken er in steken.
     Het was eveneens de bedoeling van zowel de voorzitter als van de
     organisatoren om deze keer onze voorzitter erbij te hebben.
Hondenclub Sint Lutgart

   Vrijdag 28 september
Er werd verzameld aan de club, de eerste waren daar al om 16h30, van militaire stiptheid gesproken, en de laatste kwamen rechtstreeks van hun werk met de werkkleren nog aan om 17h59, van juiste timing gesproken. Alles werd ingeladen door Herman in de aanhangwagen en de administratie werd door Kurt en Leon gedaan. Het vertrek was voorzien om 18h00 met de bus. Iedereen op de bus en wijle weg. De chauffeurs van de bus wisten te vertellen dat onze honden zeer gedisciplineerd waren. Alweer een pluim op de hoed van onze club. Aangekomen op het vertrekpunt, de dijk van WENDUINE, kregen we de briefing van Marnix. Er werd vertrokken bij klaarte langs het strand of de duinen. Het eerste punt was meteen ook het moeilijkste punt van de avond, midden in de bossen en duinen van VLISSEGEM. De tussentijden waren 10‘, dus ploeg 5 vertrok als laatste 50‘ na ploeg 1. Groot was de verbazing dat er op punt 1 nog maar één ploeg was toegekomen. Na 40‘ gewacht te hebben op de andere ploegen mochten ook zij hun tocht verder zetten. Sommigen geloofden niet dat dit zonder foefelen mogelijk was ( hé Joeri ;-) ). Het eerste bevoorradingspunt was aan een kerkhof. Daar werden we verwend door Eddy en Franklin. Een natje en een droogje werd aan de deelnemers gegeven. Er is daar zelfs een heus verjaardagsfeestje gegeven (Thari werd die dag namelijk 22 jaar jong en Tom had de CAVA bij). We kregen te horen dat de buren niet opgezet waren met het nachtlawaai: daar hebben we akte van genomen. De tocht ging verder en er werden wel enkele kapelletjes aangedaan door één bepaalde ploeg (kwestie van niet uit te drogen). Na een tochtje van 18 km kwamen we moe maar voldaan aan op de bivak “manege RUITERSHOF” in BREDENE. De meeste tenten waren al rechtgezet en we werden in de watten gelegd door ons catering team ( Jeffrey, Chantal en Valerie). Iedereen kreeg hotdogs en warme soep zoveel als ze maar wilden. Het catering team moest dan nog naar ASSEBROEK (en dit om 1h30).
Dit was eveneens het uur waarop de meeste van ons naar hun tent zijn gegaan.

   Zaterdag 29 september
Om 06h00 was het wekken want er was een strikte timing voorop gesteld. Om 07h00 moest de bivak volledig vrij zijn want dan was het ontbijt voorzien in de manege. Na een zeer geslaagd en verzorgd ontbijt was er terug een verplaatsing met de bus voorzien. We werden afgezet aan de brug van STALHILE. Er werd nu vertrokken met een tussentijd van 15‘ richting “Klein strand van JABBEKE”. Daar werden de hondjes op een weide geplaatst en kregen de begeleiders een snelcursus schieten om daarna over te gaan naar een individueel parcours schieten met “airsoft” wapens. Dit werd door iedereen enorm gewaardeerd. De medewerkers hebben daar als proefkonijn gefungeerd om te zien hoe het zou gaan. Ik moet zeggen dat er in onze club zeer goede schutters zitten. Eveneens hebben de mensen van de paintball club mij verteld dat we een zeer gedisciplineerde groep waren (deze pluim komt aan alle deelnemers toe: bedankt gasten). Na ons lunchpakket in ontvangst genomen te hebben was het vertrekken naar het volgende punt. En er vielen slachtoffers: blaren, spierpijnen, hondjes met problemen, gelukkig werden die door de organisatoren afgehaald. Aangekomen aan punt 3 werden we terug verwend met drank en spijs door Eddy en Anneke. Dan was het terug op weg naar de volgende bevoorrading op punt 5. Hier werden we door Isabel en Leon op onze wenken bediend. Dan was het via de Katelijnepoort naar de hondenclub. Er was zelfs een ploeg die door krampen moest stoppen op het Gaston Roelandsplein. Effin ook deze groep kwam op tijd binnen. De tocht van vandaag bedroeg 26 km, zonder omwegen. De tenten waren opnieuw al rechtgezet door de organisatie (Kurt, Vicky, Lander, Lies, Kim en Tom). Om 19h30 startte de apero om daarna snel over te gaan naar de barbeque. Die werd dit jaar terug gedaan door Luc en Pascal en het moet gezegd: het was heerlijk. De bar en de afwas waren gedurende deze periode in handen van Julien en JP. Na een Brugsche quiz met tekeningen over spreuken zag je bij de meeste het licht uitgaan. Dany heeft dan nog snel een demo over de FBI, nek en harris houding gegeven. Dit hielp evenwel niet veel want om 23h00 was de laatste trekker al weg. Ondergetekende heeft proberen stand te houden maar om 00h15 ging ook bij mij het licht uit.

   Zondag 30 september
Na een welverdiende nachtrust was het militair wekken met de klaroen (eens vragen aan Christa hoe dat gaat) en dit om 06h30 . Het ontbijt werd nu door ons catering team verzorgd en het brood werd gesponsord door bakkerij MATTHYS. Er kwamen nu ook nieuwe deelnemers toe. Na een korte briefing van Marnix vertrokken de ploegen met een tussentijd van 10‘. Op het 1ste punt werden de groepen getest op de kennis van de hondenrassen. Dit gebeurde door Griet en Vicky. Er waren zelfs ploegen die 100 % haalden (mag ook wel van een honden liefhebber). Op punt 2 werden we door onze ouwe vossen (Eddy en Franklin) getrakteerd op een oefening uit de oude doos, maar toch nog steeds één die het doet: Weigeren voedsel. Ze hadden natuurlijk al de worsten van de bbq meegenomen om de hondjes te verleiden. Dat het een succes was zal je wel zien op de foto’s. Dan ging het richting punt 3. Daar werden we door Tom getrakteerd op tekeningen die een spreuk voorstelden. De hersenen waren bij de meeste oververmoeid waardoor het oplossen van deze puzzel niet echt vlot ging. Na een tocht van 9 km kwamen we terug aan in onze club. Daar kreeg iedereen een bonnetje voor een gratis hamburger. Om 13h00 was de prijsuitreiking. Na eerst een woordje van Leon en een tussenkomst van de voorzitter en van mezelf werd er overgegaan naar de uitreiking. Dit jaar werd er volop gekozen voor de hondjes (een zakje met verschillende snoepjes, kakzakjes en een sponsering van Royal Canin).
Ook werd het brevet gegeven met de gepresteerde dagen erop. Daarna werden de tenten afgebroken en het materiaal verzameld.
Een geslaagde 4de editie was voorbij, op naar nummer 5, de jubileum uitgave.

         Enkele randopmerkingen:
   - Er zijn tot op heden 4 mensen die de 4 DT volledig uitgedaan hebben: proficiat Alain, Peter, Christoph en Dany.
   - Onze huisfotograaf (Jan) heeft er weer voor gezorgd dat die herinneringen visueel blijven, bedankt.     Fotos 
   - Alle deelnemers en hondjes” een dikke proficiat” voor de geleverde prestaties.
   - Medewerkers: zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn ”bedankt”
   - Larco: Je hebt je pensioen verdiend, bedankt voor alles.
               De mensen die ik vergeten ben te noemen, ook jullie bedankt.
               Voor iedereen: mag ik vragen om reclame te maken voor onze volgende editie en we zullen zeker rekening proberen te                                      houden met jullie feedback.

Groetjes en bedankt, Dany en Larco

   Zaterdag 20 oktober 2012       Kwis

10 ploegen tekenden present voor onze 7e kwis (volgens Joeri versie 7 punt 5)
Verdeelt in 10 ronden werd het een boeiende en leerrijke avond: De enige echte per jaar waar er IN de bar eens diep moest doorgedacht worden.
Ondertussen kregen we behalve vragen ook nog een aantal lekkere hapjes voorgeschoteld.
Die hadden nu eens niets te maken met de vragen (Wat proef je ?).
De koks van dienst hadden er werk van gemaakt.
Bij de tussenronde moesten we per ploeg een gekend (en voor sommigen minder gekend) persoon zoeken. Een stift, groot stuk papier en de verbeelding van een ploeglid konden ons 5 punten opleveren. (zie fotos)
Van 9 verliezers konden we niet spreken: Iedere deelnemer kreeg een grote zak pieknieken.
De winnaaars, proficiat Val en buren, gingen naar huis met chocolade.

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

   Zondag 11 november 2012    Clubkampioenschap

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos

 

   Woensdag 26 december 2012    Zaklampentocht

Velen hadden er terug zin in:
Een winterse wandeling, met op de tussenstop soep, broodjes en chocomelk.
We vertrokken, tussen een paar regendruppels door, richting Male. Uw reporter van dienst was van plan om tussendoor, per fiets, wat fotos te nemen, maar nog voor Doornhut was het aan 't watergieten en besefte ik dat m'n "onderwater"-kamera nog thuis lag. Doorrijden dan maar, richting Ter Woestijne: Daar zouden al parasols en tentjes moeten klaarstaan om te schuilen. Die parasol stond er, en bijna alles was klaargezet, tot ik volgend citaat hoorde:
”DIT IS HET EINDE VAN DE WERELD NOG NIET: we bellen Joeri om rechtsomkeer te maken richting clubhuis, breken hier alles af en herstarten in de bar.”
(waar hadden we dat eerste nog gehoord ?).
De één wat natter dan de ander, zocht een plaats op en ondertussen werden de eerste broodjes met soep verdeeld. Geslaagd ? Jawel: De catering trotseerde regen en wind, en iedereen verliet het clubhuis met droge kleren. (Behalve ik)

    Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

   
 Terug naar boven