Hondenclub Sint Lutgart
 
Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart  
  Hondenclub Sint Lutgart Bijgewerkt op:
18-05-2022

     Zondag 5 januari 2014     Nieuwjaarsreceptie

 

                Een nieuw jaar gestart met onze jaarlijkse receptie        -      -     -    -   -  - ------)))

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Vrijdag 17 januari 2014   Algemene ledenvergadering

Na het openingswoord van Marie-Jeanne, onze Onder-Voorzitter (Franklin had huisarrest van dokter-Bibber) kwam van Dany dit jaar een negatieve balans voor 2013. Dit hoofdzakelijk door de aankoop van Agility-toestellen en een splinternieuwe frigo voor de bar.
Na betaling van het lidgeld en controle vaccinatieboekje kwam de verkiezing aan de beurt:
Onze voorzitter was uittredend en herverkiesbaar. Daar niemand zich geroepen voelde werd Franklin dus automatisch herverkozen als voorzitter. Proficiat !
Joeri Depiere was als secretaris uittredend . Katrien De Craemer werd als enige kandidaat verkozen om zijn taak over te nemen. Proficiat en veel succes !
Het programma voor 2014 is grotendeels hetzelfde als vorig jaar. De voornaamste vernieuwing zit hem in een combinatie "Sint-Lutgart Familiedag" en barbeque op zaterdag 6 september. (dit met het hele gezin, inclusief onze trouwe viervoeter)
Diverse voorstellen en suggesties werden toegelicht, waarna het tijd werd om de drankbons aan te spreken.

     Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Woensdag 19 februari 2014     Jorn Claeys    Hoe leren honden ?

Zoals beloofd, kwam Jorn Claeys weer eens naar onze hondenclub. Deze keer ging hij het hebben over hoe een hond leert. Iets waar elke hondenliefhebber toch in geïnteresseerd moet zijn, dacht ik toch!
Ook deze keer was Jorn niet alleen gekomen. David Stuyck, medeauteur van de boeken ‘Hond zkt. baas’ en ‘Waarom honden geen ijsjes mogen eten’, was meegekomen om het theoretische gedeelte voor zijn rekening te nemen.
In dit deel van de avond werd ons uit de doeken gedaan hoe een hond nu eigenlijk leert. Uiteraard weten we al dat een hond  leert uit instinct, uit nabootsing, inprenting, maar ook uit associaties die gemaakt worden. Er werd gesproken over klassieke en operante conditionering, shaping, extinction burst, … Eigenlijk komt het erop neer dat de hond een aantal linken legt en op die manier leert. Om een voorbeeld te geven: als de deurbel gaat, blaft je hond. Als je je wandelschoenen aantrekt, staat je hond al opgewonden naast je: baasje gaat wandelen!
Deze zaken, heeft je hond zichzelf als het ware aangeleerd.
We kunnen ook gebruik maken van dit vermogen om linken te leggen. En hier wordt dan de ‘klikker’ geïntroduceerd. We maken gebruik van een neutraal element om de hond te gaan belonen: een klik. De hond leert eerst dat als hij de klikker hoort, hij beloond wordt. Vervolgens wordt er ‘geklikt’ als de hond een gewenst gedrag vertoont, vb bij het leren blaffen op bevel. Eerst wordt elk geluid die de hond maakt beloond. Daarna wordt enkel blaffen beloond en tenslotte wordt enkel het juiste volume beloond. Dan wordt er een bevel gekoppeld aan het gewenste gedrag.
In de lessen die wij in onze hondenclub geven, maken wij ook gebruik van dit principe. Het grootste verschil is dat wij geen klikker gebruiken, maar onze stem. Deze heb je (normaal gezien) altijd bij. Dus de ‘klik’ is bij ons ‘goed zo’, ‘flink’, ‘yes’…
In het tweede gedeelte van de avond, haalde Jorn enkele van zijn honden uit om een demonstratie te geven. We kregen een staaltje ‘drugs speuren’ te zien en een demo gehoorzaamheid met Miss Edith! Inderdaad het klinkt een beetje kinky, maar dan had je waarschijnlijk nog niet begrepen dat Miss Edith de Jack russel van Jorn is !!!
Op het einde van de avond werd nog een klein beetje reclame gemaakt voor de benefietwandeling georganiseerd door  ‘De Snuffel’  , de hondenclub van Jorn. Ook dit jaar zullen wij er weer van de partij zijn. (hierover later meer)
Enfin, het was weer een boeiende avond, en de afwezigen hadden uiteraard weer eens ongelijk!

     Katrien

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 9 maart 2014     Strandwandeling Zeebrugge

Prachtig weer, ongeveer 70 deelnemers en een meegereisde bar: Wat moet je nog meer hebben ?

    (De laatste in de reeks (groepsfoto) is kwa afmeting en download groot uitgevallen,
                           maar bij "openen in nieuw venster" is iedereen duidelijker zichtbaar)
   

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos Jeroen 
 Fotos Griet 

     Zondag 6 april 2014    Dogrally

Fotos zeggen meer dan een verslag:

Het grapje in de fotos is overduidelijk: De Ronde van Vlaanderen lag op ons parcours.

Hondenclub Sint Lutgart

Fotos Jan 
 Fotos Céliene 

      Zondag 18 mei 2014   Uitstap: Zoektocht Brugge

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Vrijdag 13 juni 2014 - Zondag 15 juni 2014    Kluisbergen

Vreemd dat het alweer een jaar geleden is dat ik een verslagje schreef over het weekend in Kluisbergen. Er is opnieuw een jaartje voorbereiden gepasseerd, een jaartje plannen maken, wegen uitstippelen, plaatsen bespreken,… Om weer eens met z’n allen naar Kluisbergen te kunnen!
Alvast bedankt aan iedereen die hieraan meegeholpen heeft. Maar goed, weekendje Kluisbergen dus !

De week voordien was het tussen het werken en lesgeven in, vlug de bagage klaarmaken: rugzak, tent, slaapzak en wat mocht ik ook alweer niet vergeten? Oh ja, m’n wandelschoenen en goed humeur dus!
En dan eindelijk vrijdag 13 juni en kunnen we vertrekken. En ja, je leest het goed: ‘vrijdag de dertiende’ en sommigen onder ons hebben het geweten! Ik was nog maar goed en wel op de camping aangekomen, of ik kreeg een telefoontje van personen in nood ivm met een losgeslagen aanhangwagen of zoiets. Dus dan maar eventjes op onze stappen teruggekeerd en depannagedienst gespeeld. Maar goed, gelukkig waren er geen gewonden en weinig schade, dus konden we het weekend nu goed inzetten.
Die vrijdag liep er gelukkig niks anders meer fout. De BBQ was op z’n minst ‘geslaagd’ te noemen (met dank aan Vicky, Koen en Bart) en na nog een kleine avondwandeling met de hondjes, werd het stilletjes aan tijd om onder de wol te kruipen. De volgende morgen stond er een lekker ontbijt op ons te wachten met een heerlijk kopje koffie. (oeps het was decafeïne, maar gelukkig heeft niemand dit gemerkt)
En dan op weg om te doen waar we voor naar Kluisbergen gekomen waren: wandelen! Het werd een mooie wandeling langs de Vlaamse velden en bossen. Het weer zat goed mee, dus er kon niks stuk. Behalve dan het obligatoire verkeerd lopen en alle gevolgen van dien. Terug op de camping, na verzorging van de hondjes en een verfrissende douche, kregen we de jaarlijkse biefstukfriet voorgeschoteld. En zoals altijd heeft die weer erg gesmaakt. Na nog wat nakaarten in onze ‘partytent’ (gelukkig wel toegelaten op de camping!) werd het weer bedtijd, want de zondag stond er ook nog een wandeling op het programma.
Zondagochtend kregen we een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld: croissant, pistolet, sandwich, rozijnenbrood,koffie, thee, fruitsap… enfin, je kan je er wel al iets bij voorstellen.
En dan onze jaarlijkse wandeling in het Kluisbos en deze keer zonder verkeerd te lopen! Dat mocht wel eens na 3 jaar verkeerd lopen !!! Na deze mooie boswandeling liep het weekend naar z’n einde. Een heel jaar voorbereiden, en zo vlug gepasseerd! Maar geen nood, wie de smaak te pakken heeft, kan al uitkijken naar onze dogtrekking in september!
En ik, ik kijk al uit naar volgende editie van Kluisbergen! Het zal een jubileum editie worden: 5 jaar dogtrekking Kluisbergen! Ik ben benieuwd!

     Katrien en Laïka

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Vrijdag 15 augustus 2014    Fietstocht

Tot ons vertrek, om 12h30, was het bang afwachten: Regen, regen, ... tot 12h 24min en 17 seconden.
Fietszakken vol regenkledij was dus de boodschap.
Dit jaar ging het richting  VOC-Bulskampveld  te Beernem.
Meer specifiek ontplooit deze vereniging alle nuttige en noodzakelijke activiteiten op het vlak van de opvang, verzorging en revalidatie van noodlijdende, in het wild levende vogels en andere dieren met de bedoeling deze na revalidatie terug in een geschikt biotoop vrij te laten.
Aan welke gevaren worden deze dieren in onze samenleving blootgesteld? Hoe kan je ze helpen doorheen de winterperiode? Wat doe je met een gewond dier?
Deze en nog vele andere vragen werden beantwoord tijdens het geleide bezoek met gids.
Onze regenkledij kwam op de terugtocht toch nog van pas: Na het uitrijden van de tunnel Oostkamp station (wat al een belevenis op zichzelf was) gingen de hemelsluizen (of was het voor u wat meer hemelsluisje?) en de fietszakken open.
Wat kon het ons ook schelen ? Bij aankomst stond op ons spaghetti of frieten te wachten.

     Jan

Hondenclub Sint Lutgart

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     22-24 augustus 2014    Sirius Dogtrekking Espeler

Het begint stilaan een vaste datum in de kalender van het St-Lutgart Dogtrekking team te worden, het laatste weekend van augustus “ de Belgium Dogtrekking Trail”.
Ook nu waren we weer met 7 moedigen van de partij, Christoph, Peter, Patricia, Kurt, Marnix, Julie en ondergetekende.
De afspraak was verzamelen om 10h00 de vrijdag aan de hondenclub van St-Lutgart. Na een laatste controle dat we alles mee hadden reden we dan naar ons RV (rendez vous) ESPELER. Daar aangekomen bleek dat we alweer bij de eerste waren, hoe zou dit komen? We werden met open armen ontvangen door de vrienden van het dogtrekking team. Het was een beetje zoals thuis komen en de vrienden terug zien.
Na ons ingeschreven te hebben werd onze bivakplaats toegewezen door Pedro en Heidi. De tenten waren in een mum van tijd rechtgezet. Na een deugddoende spaghetti en de nodige verhalen met oude en jonge bekenden waren we klaar om te vertrekken voor onze vrijdag-avond-dropping. Het vertrek was rond 22h00 en de aankomst was de zaterdagmorgen om 02h00, een 14,5 Km was de gewandelde afstand. Bij aankomst gingen we over naar het ritueel “ een verdiende Leffe “. We kregen de coördinaten van de zaterdag, voor we in onze slaapzak kropen wilden we die toch al op kaart hebben. Deze klus werd geklaard en om 03h00 kon ik mij eindelijk te slapen leggen. We moesten de zaterdag vroeg vertrekken en ja dat betekent ook vroeg uit de veren (06h00).
Na een te korte nachtrust vertrokken we dan voor onze zaterdag dropping (28 Km). We wilden niet dezelfde fout maken als verleden jaar en er werd dan ook veel aandacht geschonken aan het kaartlezen, gevolg geen meter teveel gedaan. Het moet wel gezegd dat de hellingen naar beneden moordend waren voor de knieën. De hondjes hielpen ook mee met ons naar beneden te trekken. Tijdens die wandeling kruiste een hert ons pad.
Er waren 5 tussenpunten en we hebben er dit jaar “maar” drie gedaan. Maarten, de verantwoordelijke voor het kaartlezen, had een opdrachtje: kaarten moesten afgegeven worden. Je kreeg een kaart met enkel de hoogtelijnen, beken en rivieren er op. De opdracht was een punt 2 km verder vinden. Niet gemakkelijk.
Iemand van de groep vroeg regen om wat af te koelen, en ja we hebben er gekregen, met bakken kwam het uit de lucht vallen. Zoals na iedere aankomst van de wandeling gingen we over naar onze gewoonte: een Leffe als beloning.
Na de douche werden we verwend met een heerlijke BBQ. Er waren zelfs satés van Everzwijn. De flyer voor onze dogtrekking werden uitgedeeld. Ondertussen werden de coördinaten van de zondag op kaart gezet. Het team verdween snel naar de tent om de verloren rust van vrijdag in te halen (behalve Marnix en Ikke). Als goede militairen hebben we gezorgd dat alles veilig was bij het sluiten van de bar.
Ook de zondag morgen hadden de hondjes genoeg geslapen en we moesten er al uit van 06h30. Redelijk vroeg als je maar om 08h40 mag vertrekken. Geen nood, een stevig ontbijt en de nodige peptalk brachten ons alweer in de mood. En wijle weg voor een wandeling van 24 Km. Alweer een prachtig parcours. Patje had een aperitief mee, eigen brouwsel van ons Myriam, en dit werd op een mooie locatie genuttigd. Na het middageten had ik nog een versterker bij “WHISKY “ in klein flesjes. Voor iedereen een teugje. Niet iedereen wou dit dus moesten enkele zich opofferen.
Het werd stilaan duidelijk dat het bijna gedaan was. Iedereen heeft deze 3 daagse uitgewandeld en behalve stijfheid en pijnlijke knieën had niemand last. Bij aankomst gingen we terug over naar ons bekende ritueel (Leffe). Daarna volgende de prijsuitreiking. De data voor 2015 en 2016  werden ook meegedeeld. De boodschap zal zijn: op tijd inschrijven en toch wat meer trainen. Na de deugddoende pannenkoeken en het afbreken van onze bivak was het dan tijd om afscheid te nemen van de organisatie. Alweer een pijnlijk moment maar we troosten ons met de gedachte dat ze binnen een maand met een delegatie afkomen naar ons. We arriveerden om 23h10 thuis.
De hondjes hebben dit perfect gedaan, geen enkel probleempje en kwetsuur.
Ook zou ik Veronique en Cédric willen feliciteren met hun prestatie, wat zegt men de jeugd heeft geen ballen meer, die twee hebben toch het tegenovergestelde getoond.

   Aan alle mede-dogtrekkers:
Bedankt voor een prachtig weekend en hopelijk kunnen we dit nog vele jaren gezamenlijk doen.
   Aan alle lezers:
Het is zeer moeilijk te beschrijven wat zo’n weekend met Mens en Hond doet maar neem van mij aan: het is iedere minuut waard geweest. Je krijgt er lessen die men op geen enkele hondenschool kan aanleren. Probeer het zelf eens en de volgende kans die je daarvoor krijgt is het weekend van 26 naar 28 september 2014.

Christoph en Diesel, Peter en Belle, Patricia en Bonzo, Kurt en Spike, Marnix, Julie
Proficiat en tot de volgende.

     Dany en Mooky

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zaterdag 6 september 2014     Familiedag - Spel Zonder Grenzen - Barbeque

Blinddoek, parcours, darts, fleslegen, zaklopen, lepelrace, appelproef, dassenjacht, kamelenrace, enz....
Dat werd ons allemaal beloofd. En dat we er van genoten hebben ?
Kijk zelf maar eens naar de  en en ik zou zeggen VOOR HERHALING VATBAAR !!!

's Avonds volgde naar jaarlijkse gewoonte onze barbeque.

Hondenclub Sint Lutgart

Hondenclub Sint Lutgart

Fotos 
 Film 

     26-27-28 september 2014     6e Sint Lutgart Dogtrekking

   Het was weer zover, op vrijdag 26 september konden we er terug aan beginnen. Om 09h30 waren de eerste medewerkers en dogtrekkers aanwezig om het kantonnement(bivak) op te zetten. Toen ik aankwam om 10h45 was de witte tent al opgezet en de catering was reeds bezig met de soep en spaghetti-saus te maken. Wat een luxe, heb ooit andere tijden meegemaakt.
   Na een deugddoende friet waren we klaar om onze gasten te ontvangen. Het was een leuk weerzien met de bekende dogtrekkers. De nieuwe gezichten werden met open armen ontvangen en opgevangen. We telden 42 deelnemers voor ons weekend, meteen een record (en eigenlijk tevens het maximum).
De deelnemers kregen een spaghetti als avondmaal. Na een korte in-briefing kon er overgegaan worden naar de veiligheidsbriefing van Marnix. Iedereen was daar toch om te wandelen. Er waren twee lussen, en de meerderheid koos voor één lus, behalve de ploeg van Katinka, die gingen voor de volledige afstand. We hebben het geweten, om 01h30 kwamen ze binnen. Om 02h30 ben ik dan maar naar mijn tent gegaan voor een korte maar deugddoende nachtrust. Blijkbaar zijn er deze nacht heel wat bomen gesneuveld. Heb zelf niemand horen snurken, hoe zou dit komen?
   De zaterdag opstaan om 06h00, er zijn leukere dingen in het leven
(maar niet voor een dogtrekker ;-)).
Na de hygiëne in ons hyper moderne badkamer kregen we een heerlijk ontbijt voorgeschoteld. De coördinaten werden op kaart gezet en daarna was iedereen weg, eerst de ploegen voor de grote tour van 25 km. Daarna de mensen van de kleine tour. Er waren behalve de mooie zichten ook veel andere dieren te zien (een uil, ezels, ooievaar, blauwe reiger, eekhoorn, enz ). Er waren 2 proeven voorzien. Bij Franklin en Anneke werden de zintuigen op de proef gesteld. Bij Steve en Ann  werd er gekeken als er nieuwe voetbaltalenten ontdekt konden worden. Behalve een boycot van de politie (punt 5 mocht niet wegens een fiets wedstrijd) en een boer en boerin die denken dat de hele streek aan hun toebehoort verliep alles toch heel vlot. Er was zelfs een ploeg die de rustpunten uitkoos. Ze maakten gebruik van hun voorkennis van het terrein om de juiste locaties uit te zoeken. Er werd één hondje opgepikt met een klein probleem. Alles is heel vlot verlopen tijdens die wandeling.
De zaterdag na de verplichte douche en het herconditioneren van de hondjes werd er overgegaan naar de apéro (gemaakt van Myriam) en BBQ (heerlijk en zeer gevarieerd). Er was zelfs een bediening van de groentjes (12 verschillende soorten). Na vier maal gezegd te hebben dat er nog vlees was heb ik het maar opgegeven. Het merendeel van de deelnemers en medewerkers was al naar bed rond 22h00, zouden ze dan toch moe geweest zijn? De “die-hard plakkers” hebben Patje en ikzelf dan maar de deur gewezen om 23h45. Er zou terug een gans bos gesneuveld zijn.
Nu weet ik waarom er in West–Vlaanderen geen bossen meer zijn.
   De zondagmorgen mochten we langer blijven slapen (niet iedereen, behalve de overslapers). Het ontbijt was alweer een schot in de roos. Dan begonnen de groepen aan hun laatste wandeling, in Ryckevelde bos. Ook hier waren terug proeven voorzien. Bij Franklin, Eddy en Anneke, moest je eerst punten (lees loodjes) verdienen om nadien te kunnen schieten. Een andere proef bij Steve en Ann was: op een deken lagen hondenbrokjes, de hond moest in “liggen” kijken hoe zijn baasje met 2 stokjes binnen de minuut zoveel mogelijk brokjes in een schaaltje legde. De laatste proef, op het “kruispunt “ van Robinson en Patje was een schat verborgen, wie vond het snelst de sleutel?
Bij terugkomst op de bivakzone was iedereen in het zonnetje aan het genieten van een heerlijke hamburger. De sfeer zat er goed in bij de grote familie dogtrekkers en de medewerkers. Na de speech en de handjes en de kussen aan de dames werd er overgegaan tot de prijsuitreiking.
Je gelooft het nooit, iedereen was dit weekend “winnaar”, nog nooit gebeurd.
Ik wil hier ook de sponsors bedanken.
De foto’s (genomen door Jan Els en Ann) zijn te zien op de site.
Er werd nog veel nagepraat en al plannen gemaakt voor volgende editie.
Ik spreek hier in naam van het bestuur van de Dogtrekking: het was een heel mooi weekend waarin alles heel vlot verlopen is.
Ik wil nogmaals de medewerkers bedanken voor hun inzet:
   Het bestuur: Patje, Kurt, Leon, Marnix
   Het catering team: Vicky, Mietje, Koen en Luc
   De Bar: Jean –Pierre en Karin
   De administratie en “kampcommandant” : Katrien en Bart
   De evaluatoren: Franklin, Eddy, Anneke, Steve, Ann, Isabel
   Onze Huisfotograaf: Jan

Een dikke merci.

Ook de deelnemers een dikke proficiat en op naar het volgende evenement !!!

    Groetjes Dany en Mooky

Hondenclub Sint Lutgart

      Fotos vrijdag 
      Fotos zaterdag 
      Fotos zondag 

Hondenclub Sint Lutgart

                   Film 

     Zaterdag 25 oktober 2014 ...ons clubhuis staat op barsten... Kwis

Inderdaad, na deze 9e editie vertoont ons clubhuis zware inslagen van vraagtekens en hersenspinsels. Dringend werk aan de funderingen dus want voor volgend jaar (Editie 10) wordt een "special" beloofd.
10 ploegen tekenden present voor 8 ronden en 3 tussenronden vragen.
De hond van Kurt was present bij "beroemde honden" (wat is z'n naam ?).
Franklin bij "grote bazen van ... ?" (De Post was niet juist).
Dany bij kikker--dril--sergeant. (met de nadruk op sergeant) (of toch kikker ivm de Zeemacht ?)
Enfin, als regelmatige bezoeker van onze hondenclub(-bar) was geen vraag ons te veel.
( ??? foto 010)
Ze werden zelfs voorgezongen in de ronde "Vlaamse Hits": Vul de volgende zin aan bij het stoppen van de muziek: ALS DE LENTE KOMT, DAN STUUR IK JOU....piep... en iedereen uit volle borst:
TULPEN UIT AMSTERDAM !!! Niemand had op deze vraag 0 punten.
Iedere deelnemer werd beloond met een zak "pieknieken".
De winnaars, proficiat Klavertje Vier, kregen er een doos pralines bovenop.

     Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 9 november 2014     Clubkampioenschap

   Na een aantal vergaderingen, afspraken, samenkomsten en overlegmomenten was de dag aangebroken. Het begon met een mooi zonnetje dat veelbelovend straalde. Yep, het zou een mooie dag worden. Met de trainers hadden we extra vroeg afgesproken om nog een laatste keer alles door te nemen en klaar te zijn voor de dag. Ook Hannes en Thessa van Anim-All waren van de partij, samen met Mirjam, onze trimster van dienst.
En dan kwamen jullie druppelsgewijs toe.
Enkelen met nogal angstige gezichten, de stress was van sommigen af te lezen !
De pups en de A-groep moesten het eerst de testen doorlopen, uiteraard volgens hun eigen kunnen. De houdingen, de down, het oproepen van de hond, een wandeling, … kortom alle oefeningen die we ook tijdens de lessen inoefenen. Alleen voor de oefening ‘weigeren lokaas’ hadden we deze keer voor iets extra lekkers gezorgd!!!
Niet alleen voor de hondjes was er iets lekkers voorzien. Ons eigen Valérie had speciaal voor vandaag een lekkere tomatensoep gemaakt en ze zorgde ook voor heerlijke hot-dogs.
Na de A, komt logischerwijs de B en dus ook bij ons! Voor de B-groep hadden we naast de oefeningen voor de A, ook nog een apporttest voorzien.
In de namiddag was er nog een A-groep, gevolgd door de C. Deze laatsten kregen heel wat moeilijkere oefeningen voorgeschoteld zoals: terugzenden, onderbreken, weigeren lokaas (waar de worstjes bijna in de muil van de hondjes gestopt werd !!!).
Ondertussen waren er uiteraard ook testen van agility en een heus jumpingparcours. Ook daar deden de baasjes en hondjes extra hun best.
Naast deze ‘wedstrijd’ waren er heel de dag ook andere activiteiten voorzien. Zo was er bvb kindergrime door Marleen (de mama van Griet en Lies), een super springkasteel voor onze jongsten, een rommelmarkt van hondenmateriaal, een stand van Anim-All, Mirjam die ervoor zorgde dat de hondjes er weer mooi getrimd bij kunnen lopen, een demo agility door Patricia, Luc en Dany, een demo ‘trucjes met je hond’ door Christa en Tom, …
De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking. Omdat niet alleen winnen belangrijk is, maar het deelnemen op zich, daarom hebben we ervoor gezorgd dat iedereen met een leuk cadeautje naar huis ging. Maar omdat de winnaars net iets gelijker zijn, kregen ze nog een extra iets om hun ‘partner-in-crime’, hun hond, nog eens extra te verwennen.
Kortom, het was een heel leuke aangename dag! Iedereen droeg z’n steentje bij om van een gewone dag, een speciale dag te maken.
Ik weet dat het gevaarlijk is om namen te noemen, maar ik zal het toch riskeren.
Ik wil hier de volgende personen extra bedanken voor hun hulp bij dit gebeuren:

De sponsors:  Rodi en Anim-All (Thessa en Hannes)
Trimster:    Mirjam
Grime:  Marleen
Springkasteel: Alain
2e-handsbeurs: Bart
Fotograaf: Jan
Soep en hot-dogs: Valérie
Bar: Peter en Valérie
alle trainers en bestuur  

En natuurlijk alle deelnemers zonder wie het nogal idioot zou zijn om een kampioenschap te houden.
  Een dikke merci aan allen!

     Katrien

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Film 

     Zaterdag 27 december 2014     Zaklampentocht

Deze keer ging het richting Vinkenstraat. Daar was men ondertussen druk bezig geweest met het warm houden van soep en worstjes. Alle potten waren vlug leeg (zie foto rechts) en dus ging het weer richting hondenclub (-bar). Net vandaag ging de winter echt zijn intrede doen en er werd sneeuw en temperaturen onder nul voorspeld. Dat onder nul was OK, maar voor diegene die op sneeuw gehoopt hadden: Volgend jaar gaan we naar de Hoge Venen ! (Dazallemaalniewaarzunne)
Terug op post was er een Bingo voorzien, met drankbonnetjes als prijs. Er moest dus weer gerekend worden, en bij de laatste nummertjes gespurt. ('t Was dus weer moeilijker in de bar, dan buiten op training)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Terug naar boven