Hondenclub Sint Lutgart
 
Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart  
  Hondenclub Sint Lutgart Bijgewerkt op:
18-05-2022

     Zondag 4 januari 2015     Nieuwjaarsreceptie

    We zijn terug van start gegaan...................  Gelukkig Nieuwjaar !!!

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Vrijdag 16 januari 2015     Algemene ledenvergadering

Franklin gaf de aftrap van deze vergadering met een balans op te maken van 2014.
Er is het afgelopen jaar weer eens veel gebeurd. Zowel negatief als positief. Julien "Juultje" nam ontslag als barman en als bestuurslid. Gelukkig was Peter paraat om zijn taak als barman over te nemen en nam Kurt de taken als bestuurslid waar. Beiden hebben ervoor gezorgd dat alles vlot bleef en blijft verlopen.
Ook hebben we in 2014 ons clubhuis eens onder handen genomen: elektriciteit vernieuwd, sanitair, keuken, … En toch kunnen we het jaar afsluiten met een positieve balans !!!
Na de lidgelden betaald te hebben en ieders vaccinaties gecontroleerd te hebben, was het verkiezingstijd.
Er was 1 kandidatuur voor de functie van "Logistiek Verantwoordelijke": Kurt.
Hij werd dan ook unaniem verkozen! Proficiat!
Ook het programma van 2015 werd door ons ‘vernieuwd’ A-team toegelicht. Wat ik hieruit onthouden heb is: er komt een bierdegustatie, dogtrekkingen, familiedag en BBQ, fietstocht, Jorn komt weer spreken, en nog vele andere activiteiten. Het beloofd weer een actief jaar te worden.
We hadden het ook nog even kort over de aanpassing van de testen, socialisatietesten, …
Deze keer werden alle trainers en bestuursleden bedankt door de leden voor hun inzet.  Dit was voor ons een aangename verrassing, het doet uiteraard deugd om te horen dat onze inzet gewaardeerd wordt. Bedankt alvast voor de attentie !
En na dit alles was het tijd om af te sluiten en de ‘navergadering’ te starten.

     Katrien

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 

     Zondag 1 maart 2015     Wandeling Tillegem

Vandaag stond er eens geen lesgeven op de kalender. Ons vernieuwde A-team had immers een boswandeling met fotozoektocht voorzien. Nog even checken op welke parking we verwacht zijn, juiste kleren aan (regen voorspeld !!!) en hondjes inladen. Op de parking aangekomen, zitten er leden nog gezellig te ontbijten in hun camper. Die wilden zeker niet te laat komen voor de wandeling en zijn er maar gaan overnachten.
Van gedrevenheid en enthousiasme gesproken!
Enfin, we bleken met niet zo veel te zijn en vertrokken dan maar in een klein groepje. Maar dan kwam er nog een grote groep, dwars door het bos, aangewandeld. Verkeerde parking gekozen ofzo? Maar wij dus op weg, geleid door de foto’s en vragen trokken we het bos in. In de hoop de foto’s juist te interpreteren.
We werden rondgeleid door nogal erg slijkerige paden. In die mate zelfs dat we even rondkeken of we niet beter een vlot konden bouwen. Maar we waadden dan toch maar door de modder, sprongen over beekjes en plassen, …, het werd dus een fotozoektocht/quiz/avonturentocht/ … en dat allemaal met een mooi winterzonnetje, wat het natuurlijk een stuk aangenamer maakte.
Halverwege kwamen we dan de Sint-Lutgart-drankmobiel tegen. Daar merkten we aan de schoenen, dat er maar weinigen hetzelfde parkoers als het onze hadden afgelegd !?!?!?
Na een laatste inspanning kwamen we weer aan op ons vertrekpunt en na nog wat te staan keuvelen over koetjes en kalfjes (of andere diersoorten) zat de zondagochtend er al weer op.
Ik kijk al uit naar wat het fameuze A-team nog zoal in petto heeft voor ons! Alvast bedankt voor deze leuke voormiddag.
   Katrien, Laïka en Lotje

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 

     Woensdag 8 april 2015     Jorn Claeys

Woensdag 8 april werd er eens geen les gegeven door onze trainers. In de plaats kwam Jorn uitleg geven over een aantal belangrijke zaken waar we als hondeneigenaar en liefhebber af en toe eens moeten bij stil blijven staan.

In het eerste gedeelte van de avond had Jorn het over de hond en waarom wij mensen eigenlijk zo graag een hond als gezelschap hebben. Hierbij kwam ook aan bod hoe je een hond kiest: ras, grootte, geslacht, karakter, energie …. Veel mensen kiezen jammer genoeg een verkeerde hond voor hun gezin en daar komen dan vroeg of laat problemen van. Dus de boodschap is: bezint eer je begint!

In het tweede deel van de avond, had Jorn het over de E-collar. Voor diegene die niet weten wat een
E-collar is: dit is een halsband die bvb een toon kan geven, kan trillen en een lichte ‘stroomstoot’ kan geven. Bij een goede E-collar kan je deze stoot regelen, het is dus niet ‘alles of niks’, maar kan geleidelijk aan opgedreven worden indien nodig. Enkele mensen mochten dit eens aan den lijve ondervinden. We merkten dat we al tot niveau 6 (van 10) kunnen gaan om het echt te voelen als een stroomstoot! Hij vertelde over hoe hij zelf werkt met de E-collar. Welke voordelen hij er in ziet en welke resultaten hij er al mee bereikt heeft. Ook werd er de nadruk op gelegd hoe dit hulpmiddel zeker niet gebruikt moet worden, waar veel mensen fouten maken bij het gebruik van een E-collar. Laat ons zeggen, dat het werken met een E-collar onder begeleiding zou moeten plaatsvinden. Dit is dan ook wat Jorn wil duidelijk maken aan onze regering. Veel succes hiermee!

Samenvattend was het weer eens een heel interessante avond, maar met Jorn als gastspreker, had ik niet minder verwacht.

    Katrien

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 26 april 2015     Dogrally

Met 5 ploegen op toer: 7 stops met gewone oefeningen en soms wat extra erbij (Wie heeft bij Dany de tennisbal in de badkuip kunnen mikken ?). Met uitzondering van zo'n 61 regendruppels (met een fototoestel in de hand tel je ze wel) was het het ideale weer om de hond uit te laten: trainen op verplaatsing dus.
Hopelijk heeft iedere deelnemer er iets van bijgeleerd: Pup-A-B en C door elkaar en op "vreemd" terrein.
Na afloop werd iedereen nog beloont met een croque en een zak lekkers voor de hond.

   Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Woensdag 13 mei 2015     Hoppelaar bierproeven

Een bewoner in de omgeving van de hondenclub, houdt zich bezig met brouwen van bier.
Daarbij wou hij ons laten proeven van zijn artisanaal gemaakte brouwsels.
Het hoofdbier noemt HOPPELAAR en bestaat ondertussen uit verschillende variëteiten.

Na de uitleg van het hoe en waarom werd het tijd om van alles eens te proeven: beginnende met de mout, hop en gist (die gist was niet Kurts favoriet: zie fotos)
Vervolgens werden ons 3 biertjes voorgesteld: 2 donkere en 1 blonde. Op een beoordelingsformulier konden we aroma, smaak en nasmaak invullen.
(Deed ons denken aan "Tournée Générale" met Jean Blaute en Ray Cokes)

     Jan


Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     29-30-31 mei 2015     Dogtrekking Kluisbergen   5e editie

Dit jaar was het de jubileum editie, de 5de uitgave. Het moest en zou speciaal worden. Na de vele voorbereidingen en ook de verkenningen ter plaatste was het dan eindelijk zo ver. De inschrijvingen klokten af op 32 deelnemers, een record.
We vertrokken met de voorwacht na eerst de drank, de aanhangwagen en de caravan van Bart en Katrien opgepikt te hebben. Kurt zocht al de kleinste wegen uit om te zien als mijn stuurmanskunst nog goed was (de eerste keer met een aanhangwagen achter je). Toen we veilig en wel toekwamen was het voor ons een beetje als thuiskomen. Toch veel tijd voor nostalgie was er niet, er was regen voorspeld dus moesten we zorgen dat de witte en zwarte tent opgesteld waren voor de zondvloed zou komen. Dit lukte omdat iedereen met verenigde krachten meehielp.
Vanaf 16h00 kwamen de eerste dogtrekkers toe, dit heeft nog geduurd tot 20h00. Rond 17h00 begonnen ze de sluizen hierboven open te zetten, amai, dacht dat ik op zeilweekend was. Ook hier zag je de team spirit, iedereen hielp iedereen, zo probeerden we de schade te beperken. We hebben zelfs nog een wandeling gedaan in de gietende regen om punt 7 te vinden en te tonen. De witte tent deed dienst als schuiloord, eetzaal en eveneens café. Gelukkig hadden we een warme luchtblazer mee.
Het was tijd voor de BBQ, we werden enorm verwend door het catering team Bart en Katrien. Iedereen kreeg drie stukken vlees, een dessert en nog een drankbonnetje. Na het eten werd er nog bijgepraat bij een teugje, de ENAME Blond was een voltreffer. Rond 23h00 ging iedereen naar bed, moe maar voldaan. Sommige waren toch  nog niet uitgepraat en deden dit tot 01h30.
Zaterdag, sommige hondjes hadden tijdens de nacht nog een blaf concert gegeven. Toch bij het opstaan zag je dat iedereen er klaar voor was. Het was droog, mooi weer en we wilden vertrekken. Toch moesten we nog eerst langs een uitgebreid ontbijtbuffet passeren. Ik hoorde zelfs iemand zeggen “Voor mij mag het alle dagen Dogtrekking zijn”. Er waren 2 parcours, een groot en een klein (je weet dat afstanden niet mijn sterkste punt zijn). We hadden 4 ploegen die gekozen hebben voor de lange en 2 voor de korte. We kwamen boven aan de “Kwaremont” en wilden daar onze dorst lessen. Alle cafeetjes waren dicht, toch was er een ploeg die een pintje(s) gedronken heeft in een bejaardentehuis; misschien was dit al een verkenning voor hun pensioen ???? Op punt 18 stond het catering team en het was een deugddoende knapzak die we meekregen, er was zelfs soep. Dan was het vertrekken voor de rest van het parcours, we hebben nog enkele "kapelletjes" tegengekomen. Onze ploeg is maar in eentje geweest. Blijkbaar hadden die andere teams heel wat op hun kerfstok om vergiffenis te vragen. Er zijn zelfs ploegen die in ieder kapelletje binnen geweest zijn, kwestie van hun ziel te redden van het vagevuur ;-)
Aangekomen op de camping was ons opperhoofd aanwezig, hij deed geen controle maar wou er wel eens bij zijn. Hij zag dat het goed was en is na enkele uren terug naar huis vertrokken, het deed hem pijn om ons te moeten verlaten.
’s Avonds was er de klassieke friet met biefsteak en werd er nog wat nagepraat over de voorbije dag. Om 23h00 was bij de meesten het licht uit en lag iedereen in zijn bed. De hondjes hadden een fantastische droge dag achter de pootjes, en  s’ nachts hebben we ze niet meer gehoord.
Zondag-morgen, het was warm en droog. Mooky besliste om al vroeg uit bed te komen en te gaan wandelen. Ik heb dit bevel maar opgevolgd en was daarom al van 06h00 uit bed en wakker. Het ontbijt was voorzien om 08h30 en de start van de wandeling om 09h30. In samenspraak met mijn buurman hebben we dan maar de tent afgebroken. Om 08h00 begon het te regenen en gelukkig was al mijn materiaal reeds binnen. Veel collega’s dogtrekkers hadden minder geluk; zij moesten inpakken gedurende de regen (dit duurde de ganse dag). Enkele dapperen onder ons vertrokken voor de zondag wandeling, nog steeds in de regen. Ook dit was een leuk evenement, een lekkere ENAME en de hondjes die hun ziel uit het lijf gelopen hebben, gewoon fantastisch. We hebben moeten bellen naar het catering team dat wij maar om 13h30 zouden toekomen ipv 11h30. Toen we aankwamen waren nog enkele mensen gebleven om afscheid te nemen van de groep na zo’n fantastisch weekend. Dit werd enorm geapprecieerd door de overblijvende deelnemers.
Na nog enkele “hete honden“ gegeten te hebben begonnen we dan maar aan het afbreken van ons kantonnement en het terrein terug pico bello in orde te brengen. Ook dit ging heel vlot, iedereen hielp mee en de regen kon niemand tegen houden.
Na de rekeningen vereffend te hebben en ook afscheid genomen te hebben (ondertussen werd het terrein voor volgend jaar al besteld) van de mensen van de kantine en ook de bazin van de camping, vertrokken we terug naar ASSEBROEK.
Alles werd uitgeladen en er werd nog wat nagepraat over de voorbije editie.
Zelfs het weer kon Sint–Lutgart niet stoppen.
Het was een heel mooie trekking en we zijn al klaar voor onze uitvoering in september 2015.

Ik zou toch nog enkele mensen willen bedanken:

  • De deelnemers en hondjes, zonder jullie zouden we dit niet kunnen doen.
  • Het catering team: het was heel goed en meer dan voldoende, bedankt !
  • Het team Dogtrekking: Leon, Kurt, Patje en Marnix, voor jullie nooit aflatende inzet.
  • Het bestuur: die ons de mogelijkheid bied om zo’n evenementen te organiseren.
  • Mijn vrouwtje: ze denkt dat ik met de hondenclub getrouwd ben.
  • Mooky om mijn trouwe vriend te zijn.

  Groetjes en tot de volgende keer

      Dany

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos voorbereiding 
 Fotos Dany 
 Fotos Miriam 
 Fotos Patricia en Kurt 

     Zondag 14 juni 2015     Drones

We wilden onze club eens vanuit een andere hoek bekijken. En waarom niet met 1 of 2 drones ?
Na wat rondvragen was Verbrugghe Neverland present om bij ons eens de lucht te komen verkennen.
Tijdens de training hingen 2 drones boven ons hoofd. In hondentaal is dit "lawaai en bewegingen".
Al onze honden hebben hier deze proef met succes afgewerkt !
Dieverse vragen van kijklustigen werden beantwoord: Hoe? Waar? Hoeveel? ... Wat ik vooral onthouden heb was volgend antwoord: "Een drone is geen speelgoed. Leer er eerst mee vliegen. Stunts horen hier niet thuis."
Nog iets over de film: Deze is al in ons clubhuis afgespeeld op ware grootte (enkel omgezet van mp4 naar mpg), maar om de stream- of downloadsnelheid hoog te houden heb ik het formaat wat aangepast. (kleiner)

Met dank aan: Verbrugghe Neverland      www.neverland.be 
                      Baron Ruzettelaan 279
                      8310 Assebroek (Brugge)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Film 

     Zondag 28 juni 2015     Uitstap naar het Kasteel van Loppem en doolhof

In het kasteel werden we aangenaam onderhouden door een gids die ons een hele hoop weetjes meegaf.
Zo leerden we dat het kasteel er wel oud uitziet maar gebouwd werd in 1856. Het classicistisch kasteel dat er voordien stond werd afgebroken wegens te heidens voor de katholieke van Caloen.
We leerden dat de architect een Engelsman was die toch een schoonheidsfoutje maakte. Blijkbaar vergat hij een toilet waardoor het kasteel aan de buitenkant niet mooi symmetrisch is.
We leerden dat alles ter plaatse gemaakt werd. De vijvers rond het kasteel zijn de putten waar de klei gegraven werd. Het kasteel werd gebouwd in de neo-gotische stijl die toen zeer populair was. Alles ademt een middeleeuwse sfeer uit.
We leerden dat in 1918 de toenmalige Koning, Albert 1 en zijn echtgenote in het kasteel verbleven. Hun slaapkamer is nog te zien maar de Koning sliep nooit in het bed. Voor zijn tijd was hij groot en hij paste niet in het bed, hij moest op een meegebracht veldbed slapen.
We leerden dat één van de baronnen alles verzamelde wat maar enigszins naar de Middeleeuwen rook. Zo zijn er heel wat middeleeuwse zaken te zien in het kasteel. Een aantal mooie fresco’s en schilderijen getuigen hiervan. Ook is er een ganse verzamezling heiligenbeelden te zien.
Een  andere baron was een echte globetrotter. Er is een zeer mooie collectie van etnische kunst van over de ganse wereld te zien die hij verzamelde op zijn reizen.
Tenslotte leerden we dat de familie van Caloen op een bepaald ogenblik 20 % van Loppem in hun bezit had. Ze waren de grootste werkgever maar stuurden nooit iemand wandelen die een gunst kwam vragen.

Na een pitstop aan de wagen van Peter (waarvoor dank) wandelden we richting doolhof. Het doolhof maakte deel  uit van de Engelse landschapstuin die rond het kasteel aangelegd.
In het midden van het doolhof staat een boom en het is de bedoeling die te bereiken. Voor sommigen ging het zeer vlot, anderen hadden hulp nodig van de mensen die het midden gevonden hadden.
Ook de uitweg vinden was niet simpel maar gelukkig stond Peter aan de uitgang met een frisse aperitief.
Een geslaagde uitstap met spijtig genoeg te weinig deelnemers.

     Michel

Hondenclub Sint Lutgart

     Zaterdag 15 augustus 2015     Fietstocht Damme

Het is al enkele jaren de gewoonte dat we er met ons clubje op 15 augustus op uit trekken. Maar dan ruilen we onze trouwe viervoeter in voor een stalen ros.
Ook dit jaar had ons fameuze A-team een tochtje voorbereid en dat richting Damme. Donkere wolken pakten samen, maar daar trok ons groepke zich niks van aan. Regenkledij moet ten minste ook eens gebruikt worden !
Dus wij van start. We vertrokken langs de oude spoorwegbedding en reden langs tal van Vlaamse wegeltjes en het moet gezegd, dit jaar had het A-team op bepaalde kruispunten zelfs politiebegeleiding voorzien !!! Of zou dit toch voor dat groepje, iets beter uitgeruste en ietsje sneller racende wielerfanaten geweest zijn, die toevallig een stuk langs ons parkoer wilden rijden?
We reden verder langs de Stinker en de Blinker richting Damme. Daar aangekomen konden we even verpozen op de parking, waar toevallig een bekende stond, met toevallig iets fris in zijn koffer. Laat ons zeggen dat het een bevredigende parking was, daar aan Damme.
Vervolgens stond een natuurgids ons op de markt op te wachten. Hij vertelde ons over de gouden tijd van Damme,  over Margaretha van York die er trouwde, over schandstenen en schandpalen en dergelijke meer. Daarna nam hij ons mee naar de omwallingen en het natuurgebied. We zagen er allerlei soorten diertjes: schapen, ezels, runderen, maar ook bruine kikkers die niet altijd bruin zijn, blauwe reigers die eigenlijk asgrijs zijn, boomkikkers die in het gras leven, blaaswier dat slaapt, gidsen die verdwenen in het moeras….
We mochten zelfs een bezoekje brengen aan de schuilhut, maar dan moesten we wel stil zijn om de diertjes te kunnen zien. Wij dus zo stil als een groep van zo’n 15 man kan zijn, de hut binnen om dan door de luikjes te kijken. Jammer genoeg was het enige wat we konden zien, een kudde koeien die op hun gemakske aan het grazen  was!!! Maar, zo beloofde de gids, als we in de   winter eens terug komen, kunnen we massa’s ganzen zien. Hij zal dan voor een aperitiefje zorgen  en dan kunnen we waarschijnlijk nog veel meer diertjes zien passeren!
Na de rondleiding versterkten we onszelf nog eens op een aangenaam terrasje. En dan begon de terugreis.
In de hondenclub aangekomen was er nog een lekker bord spaghetti voorzien en na nog wat nakaarten werd het stilaan tijd om naar huis te keren.
En onze regenkledij? Nee, die hebben we niet nodig gehad.

    Katrien

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Vrijdag 28 tot zondag 30 augustus 2015     SIRIUS Dogtrekking

We namen al voor de 7de keer deel met een grote afvaardiging van de Hondenclub St-Lutgart aan de Dogtrekking van SIRIUS. Dit keer hadden zich 7 dapperen gemeld voor dit zware avontuur:
Christoph met Nina en Diesel, Patje met Bonzo, Kurt met Spike, Kathy met Kito, Marnix en Peter zonder hond, Dany met Mooky.

   Vrijdag 28 augustus     Wandeling 
We verzamelden aan ons clubhuis om 09h30, iedereen was paraat en om 10h00 vertrokken we richting Ardennen, BOEUR. We kwamen bij de eersten aan. Het was een hartelijk weerzien met onze kameraden van Sirius. Het werd al snel duidelijk  dat er van de gekende luxe dit jaar niet zoveel sprake ging zijn. We zetten onze bivak op en onze vlag wapperde op het terrein, iedereen wist dat St-Lutgart daar was. We namen een heerlijke spaghetti en kregen nadien een briefing voor onze avondwandeling.  Het was 15 km en dit ging heel vlot, +/- 5,1 Km per uur, niet slecht voor ons ploegske. We kropen om 01h00  in de slaapzak en s ’nachts  werd het heel koud, 6° was het.

   Zaterdag 29 augustus     Wandeling 
We moesten om 7h21 vertrekken als eerste groep. Je kan je voorstellen dat het alweer vroeg uit je bed komen was. Iedereen van onze groep zat aan de ontbijt tafel maar de bakker was zijn afspraak vergeten, gebeurd wel meer in Wallonië. We slaagden er in om toch om 7h40 te vertrekken. Het was bloedheet en we moesten 30 Km afleggen. We hadden 2 gasten die het ganse weekend met ons meegewandeld hebben, Veronique Schatteman(BE Mechelen), heeft vorig jaar ook het ganse weekend met ons meegedaan) en Maike De Regt(NL). Het parcours was alweer heel mooi maar die gangsters konden het toch niet laten om er een killer van een helling in te steken. Het was puffen geblazen als we op het middag-rustpunt toekwamen. Na een lekker middagmaal kregen van Patje nog een lekkere Apero aangeboden, dat dit smaakte hoeft geen betoog. Als we wilden vertrekken voor het tweede deel kreeg Diesel een elliptische aanval. Christoph had dit al eerder meegemaakt maar toch was het verschieten. Gelukkig had de organisatie een dierenarts bij die onmiddellijk ingreep. Diesel mocht mee met de organisatie en zijn DT zat er op. Rond 15h30 kwamen  we aan en zoals gebruikelijk werd eerst een Leffe gedronken, kwestie van terug wat krachten op te doen. Na een verfrissende douche, ijskoud water, maakten we ons klaar voor de BBQ. Kathy en ikzelf hadden onderweg kennis gemaakt met de grond, de een al harder dan de andere. Kathy had last van de pols, ook zij kon naar een dokter die de organisatie meehad. We hebben wel haar vlees moeten snijden en haar bord moeten vullen maar ze was nog steeds operationeel. Een verrassing van formaat voor de BBQ, de Jan Keuleers, erevoorzitter en grote bezieler van dit evenement, was toch nog eens afgekomen. Hij kon wegens beroepsbezigheden dit jaar niet meedoen, maar mag toch fier opkijken naar het team die er nu is en dit heel goed doet. Dit jaar hebben we de bar niet gesloten en om 22h30 lag gans ons team al onder de lakens. Het was stikheet en je hoefde je helemaal niet te dekken. Het deed eens deugd om vroeg “onder de wol te duiken”. Volgens sommige werd er veel gesnurkt en waren de windverplaatsingen (lees scheten) de ganse nacht een feit. Zelf heb ik niets gehoord, ja als je onschuldig bent slaap je altijd goed hé; -)

   Zondag 30 augustus     Wandeling 
Om 7h00 uit bed om te genieten van een lekker ontbijt. We mochten vertrekken om 8h21 ; gelukkig want de temperatuur zou stijgen tot boven de 30°. We hadden afgesproken dat de hondjes op de eerste plaats zouden komen en indien we zagen dat ze teveel zouden afzien we een kortere weg zouden nemen. Ook werd er gezegd dat we heel veel zouden stoppen en in de schaduw zouden staan om de hondjes te laten recupereren. Ook dit was alweer een heel mooie wandeling, 24 km. De organisatie had zelfs zwembadjes op het middag-punt gezet om de hondjes te kunnen afkoelen. De laatste 5 Km hebben we iedere Km gestopt om onze hondjes te laten recupereren. Toen we terug aankwamen werd de Leffe-procedure weer toegepast. In de blakende hitte hebben we toch onze tenten afgebroken en alles in de wagen geplaatst. Sommigen vonden nog de moed om de ijskoude douche te trotseren en anderen dachten thuis zal het warmer zijn. Na de lekkere pannenkoeken van het keuken-team verorberd te hebben was het tijd om afscheid te nemen van onze familie. Het doet toch telkens iets als je terug vertrekt hoor. Je kijkt een gans jaar uit naar dit evenement en dan is dit zo voorbij. We hadden nog een goed gesprek met allen en we hebben ons al ingeschreven voor de jubileum editie van volgend jaar. Dit willen we zeker niet missen en gaan er alles aan doen om terug van de partij te zijn. We moesten terug naar de kust, beter naar Assebroek, Brugge. We deden 2 stops en toen we in Brugge kwamen was het net of de hemel op onze kop viel, onweer, regen, wind en hagelstenen van 5 Cm. Thuis aangekomen werd de schade opgemeten en alles viel heel goed mee.

   Maandag 7 september 2015
Vandaag heb ik dit verslag geschreven wegens: alles laten bezinken en ook te druk. Toch wens ik te benadrukken dat dit alweer een heel mooie ervaring was die mij getoond heeft dat zowel de hondjes als de baasjes perfect uit hun normale omgeving getrokken kunnen worden.
Ik wens zeker de organisatie te bedanken: Merci Pierrot en de gang,
Alle deelnemers (     toch 94, das een serieus getal hoor voorzitter ;-)     )
Team St-Lutgart en Vero en Maaike, bedankt voor dit heel mooie weekend en  tot …..

   Groetjes Mooky en Dany
          Ik ben klaar voor 2016 ;-)

Hondenclub Sint Lutgart

Hondenclub Sint Lutgart

     Zaterdag 5 september 2015    Familiedag - Barbeque

Voor herhaling vatbaar hadden we verleden jaar gezegd. Vandaar deze 2e editie van onze spel zonder grenzen (Spel zonder grenzen = water en is bij ons dus 15 minuten vertraging door hevige regenval).
(En is bij ons de zon die tevoorschijn komt 2 minuten na het einde)
Kijk zelf maar eens naar de Fotos en Film.
's Avonds volgde naar jaarlijkse gewoonte onze barbeque.

    Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Film 

     25-26-27 september 2015     Sint-Lutgart Dogtrekking

Vrijdag 25 september

Het was verzamelen geblazen voor de medewerkers op de club om 10h00. Bij aankomst bleken al 2 tenten te staan van de organisatie, kwestie van voorsprong te nemen. Iedereen was present en zoals een geoliede machine werkte iedereen samen en waren we bijna volledig klaar rond 13h00 om onze gasten te ontvangen. Na een deugddoend middagmaal zetten we onze activiteiten verder. De eerste deelnemers kwamen aan rond 14h30. De gegevens werden gecontroleerd door Marie-Jeanne, en Franklin wees hun de plaats aan waar ze mochten kamperen. Ondertussen was het catering team bezig met de spaghetti klaar te maken. Rond 18h00 werd de spaghetti opgediend en die werd duidelijk gesmaakt door iedereen. Om 19h00 werden de gasten officieel verwelkomd en eveneens wegwijs gemaakt van alles van op onze terreinen en over de veiligheid. Daarna moesten Patje en ikzelf vertrekken om naar punt 6 te gaan en iedereen van een snack en water te voorzien. Marnix gaf de veiligheidsbriefing en dan vertrokken de ploegen voor een wandeling “rond Brugge” op de vesten. Deze keer werd op ieder punt een vraag gesteld. Dit was om iedereen beter te laten kijken naar de omgeving. Er startten 6 ploegen aan deze wandeling die door iedereen gesmaakt werd. Er werden heel mooie foto’s gemaakt en de ploegen begonnen rond 23h00 binnen te lopen. Er waren ook 2 ploegen die bij de start een kleine inschattingsfout gemaakt hadden en 180° verkeert vertrokken zijn, gelukkig werd dit foutje op tijd ingezien en geraakten ze terug op het juiste spoor. Ik had soms de indruk dat sommigen dit als een veredelde “kroegentocht” hebben opgevat. Iedereen was binnen voor 01h00 en om 01h30 ging ons clubhuis dicht. Het was heel stil in het kantonnement, je kon een muis horen lopen; allee, als je niet naar de “snurkers” luisterde. De nacht was kort en kil; heb zelfs mijn jas aangedaan om te slapen.

Zaterdag 26 september

Na eerst de slapers uit de ogen gewreven te hebben en een wandeling met Mooky gedaan te hebben besloot ik dat het tijd was voor persoonlijke hygiëne. Het was zalig warm in onze wasplaats. Kurt had het fornuis aangestoken en het water was heel warm. Het was een beetje basic maar alles was fijn geregeld, spiegels, koud water zelfs elektriciteit kon je nemen. Het ontbijt dat aangeboden werd door Katrien en Bart had meer de allure van een sterren-restaurant. Ik hoorde zelfs een deelnemer zeggen dat je dit in veel hotels en BB ’s niet kreeg, dus een pluim op de hoed van ons catering team. Na de briefing van Marnix vertrokken de groepen voor de grote toer om 08h30 met een tussentijd van 5’. Ze moesten 24 km afleggen en werden onderweg onderworpen aan enkele proeven. De groepen voor de kleine toer vertrokken om 10h00, die gingen voor 12 km. Op punt 3 stonden Franklin, Marie-Jeanne en Anneke om de broodjes en de soep uit te delen. De proef daar was: een vrouw en een man kregen een schietlap en moesten met steentjes op “bewegende ballonnen" schieten, geen gemakkelijke opdracht. Op punt 5 stonden Koen en Ann, daar kregen de mensen van de kleine toer hun eten. Ook aan het veldkapelletje was er een leuke proef. Ze hadden daar een soort van hindernisbaan gemaakt die je samen met je hond moest afleggen. In de andere hand had je een bord met een tennisbal in. Op het parcours stond ook nog voedsel (Ham en kaas) kwestie van je hond onder controle te houden. Er was zelfs iemand die zijn hondje omhoog trok aan de leiband. Deze twee ludieke activiteiten werden ook tof gevonden door de deelnemers. Het parcours bracht ons naar de “Assebroekse Meersen” ; door werken en het regenweer van de laatste week lag het daar heel drassig. Sommige deelnemers en hondjes moesten “zwemmen” om aan de overkant te geraken. Terug op het terrein werd men naar de douches van “Camping Memling” gebracht. De apero-hapjes stonden al op tafel. Daarna was er de BBQ, alweer een schot in de roos. We mochten ook enkele mensen van Sirius verwelkomen, Pierrot en zijn vrouwtje, Jurgen en Patricia en kids. Ook Yannick Schatteman had de weg teruggevonden naar ons. Het was een heerlijk weerzien van onze “Dogtrekking familie”. Onze voorzitter verwelkomde hen en we toonden onze middelen. Er werd nog lang bijgepraat en plannen gesmeed voor de toekomst. Het bar-team, Carine en JP, hadden de handen vol. Om 00h30 werd de bar gesloten en kroop iedereen onder de wol. Genieten van een heerlijke nachtrust na een vermoeiende dag.

Zondag 27 september

Ook het ontbijt scoorde heel goed, eitjes zacht en hard gekookt, het nodige beleg en de geweldige sfeer tussen de deelnemers. Vandaag stond er een wandeling van 10 Km met drie punten op het programma. Op die punten moesten ook proeven afgelegd worden. Punt 1, Franklin en Eddy: Daar moest je met een tennis raket ballen door hoepels slaan. Punt 2, Koen en Ann: Die hadden een nagel aan een koord gehangen, dit moest rond je middel en de nagel moest in een flesje zonder je handen te gebruiken. Dit leverde hilarische foto’s op. Punt 3, Patje en ikzelf: Slalommen samen met je hond en dan nog een tennisbal naar een klein potje gooien. Tijdens de opname van de groepsfoto werd er nog een vraag gesteld over de totempaal die achter hen stond. Iedereen was voor 12h00 binnen. De stoelen en tafels werden naar buiten gedaan. Er ontstond een geweldige sfeer onder de deelnemers. Dit werd aangevuld met een hamburger en lekkere stoemp (Leon had de dag ervoor de patattenjas gedaan). Om 14h00 werd er overgegaan tot de prijsuitreiking, dit alles werd door onze huisfotograaf Jan vereeuwigd. Het was een speciale editie: We waren met “42” deelnemers, we hadden een jarige bij ons, er waren zelfs internationale gasten aanwezig en niemand minder dan “Mega Mindy” met haar helpster Line tekenden present. Iedereen kreeg een mooie oorkonde en een prachtige “geschenktas”: Er zaten wel enkele leuke dingen in, een mooie handdoek met logo St-Lutgart, een map, een biertje “Hoppelaar” en nog veel meer. Na dit prachtig weekend die dank zij het mooie weer en de goede sfeer een echte topeditie mag genoemd worden zijn we al bezig met de 8ste St-Lutgart Dogtrekking die doorgaat op 23, 24 en 25 september 2016.

Toch wens ik nogmaals alle deelnemers te bedanken voor de goede en familiale sfeer die er het ganse weekend geweest is. Hier wil ik ook de medewerkers nog eens bedanken voor hun belangeloze inzet gedurende het weekend, zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn, bedankt Katrien, Bart, JP, Carine, MJ, Franklin, Anneke, Koen, Ann, Eddy en Jan.

Ik wil zeker het Dogtrekking team, die al 7 jaar heel veel tijd en energie in deze organisatie steekt extra bedanken en nog eens vragen om er 7 jaar bij te doen:
Bedankt Patje, Kurtje, Marnix en Leon.
      Groetjes van een heel tevreden Dogtrekker en zijn Hondje:           Dany en Mooky

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos vrijdag 

 Fotos zaterdag 

 Fotos zondag 

 Film 

     Zaterdag 17 oktober 2015     Kwis

9 ploegen tekenden present voor onze kwis, jaargang 10.
Zoals gewoonlijk was niets wat je dacht, lag (en bleef) de naam op het puntje van je tong, stelden ze weeral de verkeerde vraag over Brugge, was je weeral te slim voor de "domme-vragen-ronde", dacht je dat het
V-logo van Victoria Secret was ......................... en dat je nooit als laatste zou eindigen.

Iedere deelnemer werd beloond met een zak snoep.
De winnaars, proficiat Team Miro, kregen er chocolade bovenop.     Uitslag 

     Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 8 november 2015     Clubkampioenschap

Onze nieuwe kampioenen krijgen terug een ereplaats aan ons clubhuis-wall of fame !!!

Proficiat aan

Christoph Blontrock met Nina A
Betty De Kock met Kobe B
Kurt De Busscher met Spike C
Sofie Demurie met Rakker Pups
Isabel Reyserhove met Happy Agility

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Woensdag 30 december 2015     Zaklampentocht

Verzamelen geblazen aan het clublokaal. Niettegenstaande een stevige, gure wind waren er toch nog meer dan 100 gegadigden. Er was een opsplitsing in 2 groepen, waarvan de ene de tocht in wijzerzin en de ander in tegenwijzerzin volgde. Er waren verschillende stops voor een koekje, een worstje en snoep.
Een verteller gaf het beste van zichzelf door een spannend verhaal te brengen in 3 delen. Iemand in het Hoge Noorden ging pakjes ophalen met slee en paard in het dorp en kreeg bij het terugkeren te maken met een woeste groep wolven. Het was goed verteld met de nodige spanning.
Halfweg was er een grote stop met de 2 groepen samen voor hotdogs en overheerlijke tomatensoep met veel balletjes. Na de tocht kon je gluhwein, frisdrank of een fris biertje nuttigen in het clubhuis.
Al bij al een best aangename tocht, met dank aan de organisatie om zo’n grote groep te entertainen.

      Dirk en Karin

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Terug naar boven