Hondenclub Sint Lutgart
 
Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart  
  Hondenclub Sint Lutgart Bijgewerkt op:
18-05-2022

     Zondag 3 januari 2016  Nieuwjaarsreceptie

Gelukkig Nieuwjaar !!!
En dit startte in ons clubhuis naar jaarlijkse gewoonte met een nieuwjaarsreceptie --------)))))>>>
Hapjes en drankjes aangeboden door de club.
De leden bedankten bestuur, trainers en medewerkers met een fles wijn en truffels................................
...........................in de hoop dat we in 2016 terug ALLES mogen vragen...............

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Vrijdag 15 januari 2016  Algemene Ledenvergadering

Franklin begon de vergadering met een dank aan iedereen, ook aan de leden zelf, voor hun attentie (wijn en truffels) op de Nieuwjaarsreceptie.
Dany had zijn huiswerk goed gemaakt, met een woordje uitleg over de uitgaven en inkomsten: We doen het nog altijd met slechts 50 € lidgeld, en een clubhuis (-bar) waar er nogal eens veel frisdranken genuttigd worden. Het kasverslag werd door 2 leden nagezien en goedgekeurd. Daarna werd het tijd om ons lidgeld 2016 te betalen en het inentingsboekje te controleren (met als beloning 2 drankbonnetjes).
Dit jaar waren de vaccatures van Ondervoorzitter en Penningmeester herverkiesbaar. Deze, respectievelijk Marie-Jeanne Tas en Dany Hubrecht, werden door henzelf terug ingedragen en, bij ontbreken van andere kandidaturen, terug herverkozen. Proficiat !
Alain stelde in naam van het A-Team het programma van 2016 voor.

              Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Woensdag 10 februari 2016   Honden EHBO

Op woensdag 10 februari was het eens aan enkele van onze leden om les te geven. We kregen dan ook de dierenartsen Debruyn en Matthys op bezoek. Zij leerden ons hoe wij voor onze honden kunnen zorgen als ze in nood verkeren. Zo werd ons bijvoorbeeld uitgelegd hoe we een hond moeten beademen, hoe we een wonde kunnen verzorgen, waar honingzalf al niet goed voor is, … en zoveel meer. Ook kregen we nog wat uitleg over veel voorkomende giftige stoffen die velen van ons in huis hebben, ik denk dan bvb aan rozijnen en druiven, chocolade (fondant!), antivries, slakkenkorrels enz. En als kers op de taart kregen we nog een korte uiteenzetting over de verplichte en nodige vaccinaties !
Met enige trots kunnen we stellen dat we weer eens talrijk aanwezig waren en we hingen geboeid aan hun lippen. Het was een heel interessante avond en ik ben er zeker van dat we er veel van geleerd hebben !

   Katrien

Davy Debruyn bezorgde ons zijn presentatie zodat we die hier kunnen gebruiken op onze website.
Deze staat nu op "Kennismaking" en "Veel Gestelde Vragen". (Hier rechts ook)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Presentatie 
 PDF 

     Zondag 13 maart 2016  Strandwandeling Zeebrugge

Zoals (bijna) elk jaar, stond onze bekende strandwandeling weer eens op de agenda. De weergoden waren ons gunstig gezind. Het zonnetje deed haar best en geef toe, het maakt een wandeling op het strand toch heel wat aangenamer, nietwaar !?  
We hadden om 9.30 u afgesproken aan de surfclub op de dijk en eenmaal iedereen paraat was, kregen we nog een korte briefing. Hierin werd ons meegedeeld wat er op het programma stond en dat er op iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid gerekend werd wat het al dan niet loslaten van de hondjes betreft. Ook het wettelijk kader werd voor de goede toehoorder meegedeeld. En laat ons zeggen dat niet alleen wat er gezegd werd belangrijk was, maar meer nog hoe iets gezegd werd ! Voor de duidelijkheid: wettelijk gezien moeten honden altijd aangelijnd blijven !
Dit gezegd en geïnterpreteerd zijnde, gingen we met z’n allen de dijk af en het strand op. De honden hadden dolle pret zowel op het strand als, voor de echte waterratten onder de honden, ook in het water. Voor Laïka is het strand maar een aanloop voor het echte werk: water !!!!!
Ondertussen werd er nog een heuse loopwedstrijd georganiseerd. Iedereen werd ingedeeld volgens grootte van de hondjes. En deze namen het dan tegen elkaar op. Eerst binnen categorie en vervolgens liepen de winnaars van de verschillende categorieën nog een wedstrijdje tegen elkaar. Als ik mij niet vergis, werd kooiker Kimi tot snelste hond van Sint-Lutgart gekroond. Goed gedaan hoor Kimi !
Na het hardlopen werd het tijd om weer richting Zeebrugge te keren. Op de dijk stond de barmobiel al te wachten op ons. Deze keer was er geen warme chocomelk of soep te verkrijgen, ook al stond er toch wel een koude zeebries. Misschien een ideetje voor volgende keer? Wie weet?

      Groetjes Katrien, Laïka en Lotje

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Film 

     Zondag 17 april 2016  Dogrally

Zondagmorgen 7h15 , 3 trainers met hun hondjes op weg om de bordjes “Dogrally St-Lutgart” uit te hangen in de “Gemene weide”. Het weer was niet hun bondgenoot, regen, hagelstenen en wind waren hun deel. Toen dit gedaan was konden ze zich opwarmen aan warme koffie en chocomelk in het clubhuis. Alle trainers en medewerkers waren aanwezig en kregen de laatste richtlijnen. De deelnemers waren ook al vroeg op het appel, de eersten kwamen binnen rond 8h45, zouden ze stress gehad hebben? Iedereen verzamelde op het grote terrein voor het clubhuis en kreeg een briefing van Lies. De ploegen werden verdeeld en vertrokken met hun respectievelijke trainer naar hun punt. Daar werden de ploegen aan verschillende ludieke proeven onderworpen. Dit was niet altijd eenvoudig maar de reacties waren heel positief. Agility lopen met een bekertje water in de hand, geblinddoekt je hond bevelen, de hondjes moesten het lekkere voedsel weigeren, er waren ook wandelingen voorzien, met een plateau in de hand, een kruiwagen vol met hondjes, zelfs een grote bal tussen de ruggen van de baasjes geklemd houden was één van de proeven. De houdingen werden ook aangepakt, op een boomstam, achter een schutting. De trainers hadden hun grote verbeelding terug aangesproken. Er moest getracht worden om de foto’s van de trainers te doen overeenkomen met hun honden. Sommige probeerden zelf met alle “trukken van de foor” aan die informatie te komen.
Dit jaar hebben we ook de chipnummer laten uitlezen door Davy, dit was een groot succes. Indien je wenst te weten wat al de proeven waren moet je de deelnemende leden maar eens aanspreken. Zoals bij iedere wedstrijd moest er hier ook een winnend team zijn, voor mij was iedereen winnaar en niet in het minst onze hondenclub St-Lutgart. Bij het overlopen van de uitslag werden ook geschenkjes uitgedeeld en het winnend team werd nog eens extra in de verf gezet. De inwendige mens kon versterkt worden met heerlijke “verse hamburgers” die met liefde waren klaargemaakt.
Ik zou iedereen willen bedanken voor de grote inzet. Trainers en medewerkers bedankt, zonder jullie zou dit niet mogelijk geweest zijn. Eveneens een grote merci voor het “DOG Rally Team” Lies en Patje.
En nu op naar onze volgende grote objectief “ Dogtrekking in Kluisbergen” van 27 t/m 29 Mei 2016.

     Groetjes Dany en Mooky

Hondenclub Sint Lutgart

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Vrijdag 27 - Zondag 29 Mei 2016  Kluisbergen   6e editie

   Ik was bezig aan mijn laatste kamp bij defensie, van 23 t/m 26 mei 2016. Normaal gezien blijf ik nog in LEOPOLDSBURG om de vrijdag alles over te geven. Maar ja, er was ook een belangrijke gebeurtenis namelijk Sint-Lutgart Dogtrekking weekend in Kluisbergen, en je moet ook je prioriteiten durven stellen hé. Moe maar voldaan  van het kamp zette Marnix mij thuis af, tijd om te treuren had ik niet, moest al onmiddellijk al mijn materiaal naar beneden halen en in de auto plaatsen.

   De vrijdagmorgen deden Mooky en ik nog een wandeling in de Gemene Weide. Daar kwamen we toch wel “ Reintje De Vos” weer tegen zeker, 40 m was hij van ons verwijderd. Dit was een goed voorteken voor wat komen ging.
Afspraak om 10h30 aan het clubhuis met het bestuur van de Dogtrekking en dan op weg naar Ruddervoorde om het catering team en al het materiaal op te halen. Door de werken op de A17 werd besloten om binnen door te rijden. Het werd een rustige rit, in colonne zoals we in Defensie gewoon zijn, prachtig. Bij aankomst op de camping “Panorama” was het net als thuiskomen, ondertussen kennen we daar alles en zijn we ook gekend hoor.
Het kantonnement werd opgezet, zoals gedrilde soldaten dit alleen kunnen. Vanaf 16h30 kwamen ze toe, de dogtrekkers, ze werden opgevangen en naar hun plaats gebracht door de drilsergeanten van dienst “Patje, Kurt, Marnix en ikke”. Het was een leuk weerzien met iedereen en je zag dat de “swung” er al inzat. De nieuwtjes nog een beetje onwennig, de “anciens” al ongeduldig. Na de nodige informatie en veiligheidsbriefing te hebben gekregen kon iedereen aanschuiven voor een heerlijke BBQ. Het catering team had alweer zijn uiterste best gedaan. Na nog wat bijgepraat te hebben ging iedereen vroeg naar bed.

   Zaterdag 27 mei
Ik was alweer vroeg uit de veren, 05h30, wie staat er op zaterdag morgen zo vroeg op? Een ochtendwandelingetje en de nodige sanitaire stop maakten Mooky en mezelf terug aanspreekbaar. Een lekker ontbijt werd ons geserveerd en iedereen nam er uitgebreid de tijd voor.  Om 09h30 vertrok de eerste groep voor de grote toer. Ze hadden ook opdrachten gekregen, er was per groep een foto collage meegegeven die men moest nadoen. Dus tijdens de wandeling was uitkijken de boodschap. De wandeling werd enorm gewaardeerd, ook na een akkefietje met een “local”. Ook onze voorzitter en ondervoorzitter kwamen een kijkje nemen en zagen dat het goed was. De mensen van de kleine toer hadden ook genoten. We kwamen allemaal rond 16h00 binnen. Na een verfrissing, van de ene was dit een douche voor de andere een ijskoude ENAME, werden de opdrachten bekeken. Iedereen had zijn uiterste best gedaan. Om 200 werd er dan aangeschoven in de kantine voor de fameuze “friet – biefstuk”. Tijdens de maaltijd werd er overgegaan tot de prijsuitreiking, er waren 2 teams die hetzelfde aantal punten hadden. Dan maar allebei de eerste prijs gegeven, een “zuipkaart”. De avond werd afgesloten aan onze partytent met de nodige verhalen.

   Zondag 28 mei
Het wekken was deze maal geen enkel probleem, de haan van de buren begon al met zijn serenade vanaf 04h00. Een lekker ontbijt zorgde ervoor dat iedereen er weer tegen kon. We vertrokken voor een gezamenlijke wandeling met de volledige groep. Dit was ook leuk, nu kon je eens met iemand anders praten. Toen we aan de liefdesbron kwamen werd de traditionele groepsfoto genomen. Ben eens benieuwd als dit volgend jaar gevolgen zal hebben. Bij aankomst op ons kantonnement werd er nog bijgepraat. We werden nog verwent met heerlijke “hotdogs”.
Stilaan werd het tijd om af te breken en terug naar Assebroek te gaan. Toen alles in de wagens zat en we afgerekend hadden begon het te regenen, mijne maat had de hemelsluizen opgezet, amai. We laden ons materiaal uit en zetten het terug op de voorziene plaats, klaar voor het volgende evenement.

De deelnemers:

Groep 1:    Peter, Karin, Dirk en Dirk
Groep 2:   Sandy, Dieter, Christoph en Kathy
Groep 3:   Tom, Killian, Jan, Maaike en Nicole
Groep 4:   Dany, Kurt, Patje en Marnix
Groep 5:   Mirjam, Leen, Anneke, Marion en Christa
Groep 6:   Dirk,Viviane, Georges, Anne-Marie en Arnoy

Het catering team:   Bart en Katrien
Aan iedereen bedankt voor een heel leuk weekend en tot september waar we voor onze Dogtrekking in St-Lutgart gaan.
Voor de nieuwe kandidaten, spreek ons aan.
Ik wens ook mijn Dogtrekking bestuur te bedanken zonder wie dit onmogelijk zou zijn:   Patje, Kurt, Marnix en Leon.

     Dany en Mooky

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Maandag 15 augustus 2016  Fietstocht

15 én augustus én Sint-Lutgart én mooi weer = Fietstocht !!!
Er was ons voor onderweg geen speciaal bezoek beloofd maar bij vertrek kreeg iedereen een kaartje mee met 2 namen op. (Die namen waren beroemde, en voor sommigen beruchte, koppels) De onderstreepte was jijzelf en de ander moest je tijdens het fietsen opsporen. Je mocht die namen wel niet vernoemen. Dus: aan de hand van de juist gestelde vragen je wederhelft vinden. Het ideale tijdstip daarvoor was uiteraard de "Hondenclub Sint Luthart - Peter op verplaatsing bar - tussenstop". (Tijdens het fietsen werden al veel rare bewegingen uitgevoerd en de kreten of liedjes bracht je best ten gehore in een godvergeten stukje bos)
De gevonden koppeltjes werden beloond met een drankbonnetje. Zij die dachten dat dit koppeltjes-spel gedaan was, waren eraan voor hun moeite. (zie verder)
Na het indrinken van de nodige moed ging de rit verder richting Beernem met een tussenstop in "De Zotte Mutse". Had het geregend dan hadden we daar allemaal plaats op terras, maar helaas............(was het 27° celsius)
De spaghetti wachtte ons op, dus werd via het FV-Team het clubhuis opgezocht. (FV = Fluo Vestjes)
Daar werd op ons terras nog wat nagekaart over het koppeltjes-spel. En zij die dachten dat ze er vanaf waren (iedereen), mochten op het 1e plein hun koppel uitbeelden. Je houdt het niet voor mogelijk welke koppels we daar hoorden vernoemen. Probeer het zelf maar eens: zie fotos (Misschien was film hier beter geweest).
Zijn die koppeltjes er nu al vanaf ? Neen: zie PS
Enfin, de spaghetti en saus stonden al te dampen zodat iedereen het club-restaurant opzocht. 't Was "A Volonté" en alles moest op. Wie na een training nog een spaghetti-tje vraagt............................. kan da beter zelf gaan maken !!!

     Jan

PS
Tijdens het uitbeelden van die koppeltjes werden door het F(ilm)-Team leden gecast om te acteren in ons nieuw filmproject.(iets in de zin van "TV-programmas ? Sint-Lutgart kan da beter". Onze Regiseur zal de gelukkigen persoonlijk cantacteren. Nadat alle persoonlijke wensen goedgekeurd zijn, en het contract getekend volgen de opnames.
Veel succes aan de gelukkigen !!!

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Donderdag 25 - Zondag 28 augustus 2016  Sirius Dogtrekking

   Eindelijk, het was zo ver, de 10e editie van de SIRIUS Dogtrekking. We hadden met ons team van St-Lutgart al uitgekeken naar de start. We hadden ons goed voorbereid, het juiste materiaal gekozen, met maar twee auto’s naar daar gaan en toch ook wat gewandeld om dit evenement aan te kunnen.
Dit jaar hadden we onze groep van vorig jaar versterkt met één iemand, we waren met 8 dapperen van St-Lutgart: Patje, Kurt, Christoph, Marnix, David, Kathy, Peter en ondergetekende. Ter plaatse kregen we nog 3 meisjes bij, Maaike, Veronique (deden vorig jaar ook mee met ons) en Melissa.
   Het zou een feest-editie worden, en terug naar de “roots” was het principe. De roots betekende iedere dag een andere locatie om te kamperen, dus caravans en mobilehomes waren voor deze versie niet toegestaan. We wisten dat we ons eerste bivak zouden opzetten in St-Hubert in EuropaCamp. Waar de andere locaties zouden zijn konden we raden maar zekerheid hadden we niet. Het weer was heel extreem, de temperatuur bleef de ganse tijd tussen de 25° en 33°, dus dit zou ook voor een zeer zware versie zorgen.

Donderdag 25 augustus
We verzamelden om 10h00 aan ons clubhuis en er werden nog enkele foto’s genomen. Iedereen zag er nog stralend uit, dit zou waarschijnlijk veranderen op het einde van ons trekking-weekend. Om 14h00 kwamen we aan in St-Hubert en het was een hartelijk weerzien met de organisatie. Ondertussen zijn we een grote familie geworden. We kregen onze bivakplaats toegewezen en het opzetten van het tentenkamp liep heel vlot. Zoals gewoonlijk werden de party-tent en de vlag van onze club opgesteld. De wagens moesten naar het eindpunt gebracht worden, ondertussen kregen we ook de coördinaten en kaarten. Terwijl de ene weg was met de wagens werd door de andere groep de volgweg voor de vrijdag op kaart gezet. De aankomst was La-Roche-en-Ardenne, camping Benelux. Na een lekkere spaghetti kregen al de deelnemers een briefing van Maarten. Toen moesten alle chauffeurs nog hun wagen naar de eindlocatie “Espeler” doen. Ze kwamen rond 24h00 terug in de bivak.

Vrijdag 26 augustus
Heel vroeg uit de veren (05h00) en in tegenstelling tot andere jaren moest het bivak opgebroken worden. Dit ging verrassend vlot bij iedereen. Om 06h30 konden we genieten van een lekker ontbijt. We vertrokken om 07h15 voor een tocht van 31 km, das toch wat de organisatie zei. We kwamen langs mooie locaties en zagen mooie landschappen, je kunt dit zien in de fotoreeksen.  De kapelletjes die we tegen kwamen waren niet dezelfde als we gewoon zijn in Brugge (Cafeetjes). Enkele foto’s tonen 5 Onze Lieve Vrouwtje met de hondjes en 6 Onze Lieve Heren met de hondjes. De middagpauze was voorzien na 20 Km, we waren daar sneller dan het eten. Gelukkig was er afkoeling, de organisatie had in alles voorzien, voetbadjes, drank en een tent die de zon wat tegen hield. Na een lekker warm middagmaal zetten we onze tocht verder. We moesten nog onder de N4, een zware berg op en dan uiteindelijk naar La-Roche-en-Ardenne. Dus dit betekende een lastige afdaling. Aangekomen in La-Roche-en-Ardenne konden we ons nog verfrissen aan een fontein, heerlijk. Na een wandeling van 34,7 km kwamen we toe op de camping Benelux. De cola, pintjes, Leffe deden deugd en na een groepsfoto was het naar de bivakzone om terug de tenten op te zetten. Voor we gingen douchen gingen we nog samen met onze hondjes in de OURTHE, heerlijk die verfrissing. Na de maaltijd kregen we de kaarten en coördinaten voor de  zaterdag. Iedereen vroeg naar bed en niemand die problemen had om de slaap te vatten.

Zaterdag 27 augustus
Door het mooie weer was het weer vroeg opstaan, 05h00. De tentjes werden afgebroken en op een verzamelpunt geplaatst. De organisatie zou die dan naar het volgende punt brengen. Toen ik het water aan het bijvullen was stond Veronique naast mij matjes uit te wassen. Haar hond had diarree en had het niet kunnen houden in de Bench. Leuk is anders maar ja wat doe je? Na een stevig ontbijt vertrokken we voor een wandeling van 31 km. Alweer heel mooie landschappen en plaatsen. We moesten ook de OURTHE oversteken. Dit was een welkome verfrissing voor zowel baasjes als hondjes. We kwamen aan op de middagrustplaats na een wandeling van 17 km. Toen we terug vertrokken was de groep al verminderd, enkele hondjes en baasjes hadden te kampen met problemen. De zon brandde maar door en putte mens en dier uit. We kwamen aan in HOUFFALIZE na 25 km en terug enkele baasjes en hondjes beslisten om te stoppen. De overblijvers beslisten om door te gaan en kwamen toe na een wandeling van 39,8 km in BOEUR. Groot was de verrassing dat de anderen de tenten al hadden opgezet. Na een weldoende douche en een frisse pint werden we getrakteerd  op een BBQ. Voordien werd nog een deelnemer ten huwelijk gevraagd door haar partner, een leuke surprise. Oh ja ze zei “volmondig JA”. Er werd nog een taart gesneden om “U” tegen te zeggen. De kaarten en coördinaten werden afgehaald en het parcours uitgestippeld. Na nog een gezellige babbel met Francois en Swazeke besloten Kurt en ik om naar onze tent te gaan.

Zondag 28 augustus
Je raad het al, wekken om 05h00, ondertussen  een gewoonte geworden en een stevig  ontbijt. We waren klaar om te vertrekken. Na wat door de velden te zijn gegaan moesten eerst de kousen gewisseld worden. En wijle weer weg, je voelde bij de groep dat men begon te beseffen dat dit de laatste wandeldag was van een heel mooi weekend. We kwamen toe op de rustplaats ’s middags en het was een leuk weerzien met iedereen. Na alweer een lekker middagmaal vertrokken we voor ons laatste traject. We liepen langs de grens met Luxemburg. Toen we door een heel klein idyllisch dorpje kwamen met een mooie vijver moesten we wel stoppen. De hondjes vlogen erin en genoten van de welkome verfrissing. Ik zag dat er sommigen zich goed aan het nestelen waren en zeker een middagdutje zouden doen. Dan maar het vertreksein gegeven en wijle weer weg. We kwamen toe in ESPELER na een tocht van 26 Km. Iedereen was superblij met dit geleverde resultaat.
Bij de prijsuitreiking werden de organisatoren bedankt met een heel luid applaus. Er waren ook 2 deelnemers die de 10 edities hebben meegedaan, ook zij werden in de bloemetjes gezet. Toen kregen al de deelnemers hun diploma en geschenk zakje. Er werden nog vele foto’s genomen en nog wat verhalen uitgewisseld. En toen zat het er jammer genoeg alweer op.

Woensdag 7 september
Vandaag heb ik dit verslag geschreven wegens: alles laten bezinken en ook te druk. Toch wens ik te benadrukken dat dit alweer een heel mooie ervaring was die mij getoond heeft dat zowel de hondjes als de baasje perfect uit hun normale omgeving getrokken kunnen worden.
Ik wens zeker de organisatie te bedanken, Merci Pierrot en de gang, dit was een Jubileum editie met een grote “J”. Proficiat en bedankt om voor iedereen te zorgen.
Ook bedankt aan de dierenarts en verpleegster die voor onze hondjes en ons hebben gezorgd.
Er waren 75 deelnemers en 13 hebben alles uitgewandeld. Voor iedereen, proficiat.

Team St-Lutgart en Vero, Melissa en Maaike, bedankt voor dit heel mooie weekend en  tot …..

   Groetjes Mooky en Dany
              Ik ben klaar voor 2017 ;-)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zaterdag 3 september 2016   Familiedag - Barbeque

Geen spelletjes met water dit jaar. ('t was té warm)
Wel skiën zonder sneeuw ('t was té warm), touwtrekken, marbelkoers, door een elastiek kruipen, tennis voor beginners, blinddoek-agility, rietjesmetkopspeldtorenbouw en ballenkoers.
Tijdens de proeven kon je letters winnen om in het finale-spel zoveel mogelijk woorden te plaatsen op een scrablle-bord.
Doordat de Dikke Vandaele niet werd geraadpleegd (Scrablle-reglementen in de vuilbak) was alles snel geteld.

Het volledig verslag ???   Kijk zelf maar eens naar de Fotos en Film.

's Avonds volgde naar jaarlijkse gewoonte onze barbeque.
(We zijn achteraf geen frietkot gaan opzoeken)

    Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Film 

     Vrijdag 23 tot Zondag 25 september 2016   8e Sint-Lutgart Dogtrekking

Vrijdag 23 september

De kaap van 50 deelnemers werden bereikt, 35 leden van de club zelf en 15 externen. Dit was door de voorzitter het maximum toegelaten aantal. En inderdaad ik moet nu wel toegeven dat we op onze terreinen niet meer aankunnen. Ondertussen worden de dogtrekkers ook moderner, we zien meer mobilhomes, caravans en grote tenten opduiken.
Om 10h00 waren de medewerkers present. Je zag dat we hier te maken hadden  met een geolied team, alles werd heel snel opgezet. Na de middag mochten we al de eerste deelnemers  ontvangen, toevallig uit NEDERLAND. Het was een leuk weerzien met de meesten en voor sommigen een aangename kennismaking. Franklin, Kurt en Leon gaven de plaatsen aan de deelnemers en Marie-Jeanne zorgde dat de administratie in orde was. Ondertussen was het catering team bezig met het avondmaal voor te bereiden, vol-au-vent met aardappelen en/of rijst, voor sommigen een rare combinatie maar door iedereen enorm gesmaakt.
Het bar-team zorgde dat iedereen permanent zich met drank kon bevoorraden.
Tijdens de briefing om 19h00 werd iedereen nog eens hartelijk verwelkomd; ook werd de nadruk gelegd op de timing, de proeven en de familiale sfeer. Marnix gaf aansluitend zijn veiligheidsbriefing voor de dropping. Leon liet 9 van de 10 ploegen starten, eentje was nog niet toegekomen. Toch mocht er niet gestart worden voor onze fotograaf Jan iedereen vereeuwigd had. Die dropping was terug een nachtwandeling rond Brugge. Er moesten vragen opgelost worden, de antwoorden werden door Marnix nagekeken. Op punt 9 werden ze opgevangen door Patje en mezelf, een klein snack, wat water voor de hondjes en een drankje werden genuttigd. Alle ploegen waren voor 24h00 binnen, een succes.
Na nog wat bijgepraat te hebben met de deelnemers vond ik het toch tijd om naar bed te gaan, 01h30 , het was heel stil hoor.

Zaterdag 24 september

Het wekken was verdomd vroeg, 05h30, midden in de nacht. Ondertussen was het catering-team al bezig met het ontbijt klaar te maken, Kurt met warm water op te zetten en de rest langzaam aan het wakker worden. Na de persoonlijk hygiëne en een lekker ontbijt was het tijd voor de briefing. Er waren twee omlopen, een korte (12 Km) en een lange (24 Km). Deze maal moesten alle deelnemers met hun hondje op een bus van de lijn. Dit was al een eerste uitdaging, sommigen weten ondertussen hoe sardienen zich voelen. De deelnemers van de lange toer werden gelost aan BULSKAMPVELD te BEERNEM. De deelnemers voor de korte toer mochten vertrekken van OEDELEM. Op punt 2 stonden Eddy, Koen en Anneke met een wel heel originele proef, een tentje opzetten en terug wegsteken, dit zo snel mogelijk. Op punt 3 stonden Marie-Jeanne en Franklin, de proef daar was met een auto met afstand-bediening een parcours afleggen in de snelst mogelijke tijd. Op punt 6, de voortuin van Ivan en Katrien, hadden we dit jaar gekozen voor een educatief moment, een les over de AED. Voor de meesten volledig nieuw voor anderen een goede herhaling. Dit werd gedaan door 2 collega’s van mij namelijk Ilse en Nancy. Doch ze moesten eerder weg en die les werd met bravoure overgenomen door Veronique, je zag dat ze dit met hart en ziel deed. Op punt 3 en 6 werd het middagmaal verdeeld. Rond 16h30 waren alle ploegen binnen. Na een deugddoende douche was het tijd voor de BBQ, eerst werd er overgaan tot de prijsuitreiking van de vrijdag- en de zaterdagwandeling. Onderaan vinden jullie de winnende teams per dag en voor gans het weekend. We waren heel blij om Jurgen, Patricia en de kids te verwelkomen en ook het weerzien met Goedele deed deugd. Na gezellig bijgepraat te hebben en ondertussen te kijken naar de avonturen op onze TV, vond iedereen het welletjes en om 22h45 was ons clubhuis leeg. Ik heb Peter dan maar gezelschap gehouden tot 00h15. Het was dan tijd om mijn slaapzak op te zoeken en te genieten van een heerlijke nachtrust na een vermoeiende dag.

Zondag 25 september

Alweer een heel lekker ontbijt voorzien van het nodige beleg. Wat een geweldige sfeer tussen de deelnemers. De wandeling, in de ASSEBROEKSE MEERSEN, was er eentje van  10 Km, met drie punten op het programma. Op die punten moesten ook proeven afgelegd worden.
Punt 1 Patje en ik, hier waren het vooral de hondjes die moesten werken, er lagen 25 tennisballen op 10 m afstand. De hondjes moesten die halen en afgeven. Daar kregen ze 2’ voor.
Punt 2 Marie-Jeanne en Franklin, hier waren ook de tennisballen het onderwerp, je moest op een plank leggen en verplaatsen naar een verder afgelegen punt. Bekijk de foto’s voor de indrukken.
Punt 3 Eddy, Koen en Anneke, hier moest er met boog en pijl geschoten worden op een schijf. Sommigen hadden nog een cafeetje gevonden om de grote dorst te lessen. Bijna alle ploegen waren voor 12h00 binnen, behalve .................
In een ijltempo werden de tenten afgebroken, de lucht was aan het veranderen en er werd voor regen gevreesd. Daarna gingen de stoelen en tafels naar buiten. Het eten is klaar werd er geroepen en bij een echte sportmaaltijd, spaghetti, werd er nog druk nagepraat over een fantastisch weekend.
Om 14h00 werd er overgegaan tot de prijsuitreiking. Ook dit jaar was het een speciale editie, de jongste deelnemer ooit aan een Dogtrekking was ASTER, net geen 3 maanden. Ze heeft de vrijdag en zondag meegewandeld met Tom en Lies, en de ganse zaterdag de les AED mee gevolgd.

Iedereen kreeg een mooie oorkonde en een prachtige “geschenktas”, er zaten wel enkele leuke dingen in, een mooi petje met logo St-Lutgart, een sjaal, en nog veel meer. Na de prijsuitreiking werd er nog een groepsfoto genomen met de ganse Dogtrekking-familie en de petjes natuurlijk.

De winnaars van de proeven waren:

  • Vrijdag     23 september:   Maaike, Jamie, Sandra en Dave (Ploeg 6)
  • Zaterdag  24 september:   Steve en Yannick (Ploeg 5)
  • Zondag     25 september:   Jana, Diego en Frank (Ploeg 4)

Voor gans het weekend:

  • Ploeg 5 en ploeg 6, ze werden beloond met echte Brugse Zot (Bruin en wit).

Na dit prachtig weekend die dank zij het mooie weer en de goede sfeer “alweer” een echte topeditie mag genoemd worden zijn we al bezig met de 9de  St-Lutgart Dogtrekking die doorgaat op 22, 23 en 24 september 2017.

Toch wens ik nogmaals alle deelnemers te bedanken voor de goede en familiale sfeer die er het ganse weekend geweest is.
Hier wil ik ook de medewerkers nog eens bedanken voor hun belangeloze inzet gedurende het weekend, zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn

  • Bedankt: Katrien, Bart en Patrick. (Catering team)
  • Bedankt: Peter, Valerie, JP, Karine, Roland en Kris. (Bar team)
  • Bedankt: MJ, Franklin, Anneke, Koen, Eddy en Jan. (Team Medewerkers)
  • Bedankt: Ilse, Nancy en Veronique. (Team lesgevers)

Ik wil zeker ook mijn eigen Dogtrekking-team extra bedanken voor de inspanningen gedurende het jaar en ook voor gans het weekend.
    Bedankt Patje, Kurtje, Marnix en Leon.      ............Toevoeging van de redactie: En Dany zelf ook.

Groetjes een heel tevreden dogtrekker en zijn hondje

     Dany en Mooky

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos vrijdag 

 Fotos zaterdag 

 Fotos zondag 

 Film 

     Zaterdag 15 oktober 2016  Kwis

12 ploegen tekenden present voor onze kwis, jaargang 11.
Zoals gewoonlijk hadden we alles al eens gezien op TV, in de krant, op reis, in een film............en dachten we er niet aan het in ons hersengedeelte "Sintlutgartkwis" te bewaren.
Velen waren zelfs niet eens gestart met het invullen van het memory-vakje "Ben je mee met je tijd?"

Iedere deelnemer werd beloond met een koffietas.
Proficiat Team Miro, jullie waren weeral slimmer dan de anderen die dat ook dachten.     Uitslag 

     Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 6 november 2016  Clubkampioenschap

Onze nieuwe kampioenen krijgen terug een ereplaats aan ons clubhuis-wall of fame !!!

Proficiat aan:

Katrien met Oscar A
Davy met Oumi B
Ignace met Kaipo C
Sylvie met Philou Pups
Isabel met Happy Agility

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 4 december 2016  Sinterklaas

Het moest er eens van komen. Iedereen wist het: Trainers, bestuur, medewerkers, baasjes, hondjes en onze buren:
2016 is het eerste jaar zonder stoute hondjes en baasjes (...trainers, bestuur, medewerkers, .....)
En dus kon de lieve Sint niet terug naar Spanje zonder eerst wat lekkers te brengen voor Sint-Lutgart.
Piet vond het spijtig dat Lutgart zelf niet aanwezig was, maar onze voorzitter beloofde dat dit volgend jaar in orde komt. Piet en Sint komen dus zeker terug. (Bij een 2017 zonder ........)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Woensdag 28 december 2016  Zaklampentocht

Voor wie hoopte op sneeuw was beter richting Alpen vertrokken. Maar dat waren er maar 2 zeker ?
Voor wie zin had in een avondwandeling met hond, richting Sijsele, en tussenstop met soep en drankjes had zich dus al ingeschreven voor deze Training-op-verplaatsing.

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Terug naar boven