Hondenclub Sint Lutgart
 
Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart  
  Hondenclub Sint Lutgart Bijgewerkt op:
18-05-2022

     Zondag 8 januari 2017   Nieuwjaarsreceptie

Gelukkig Nieuwjaar !!!
We zij terug van start: ----------------------------------- Nieuwjaarsreceptie --------)))))>>>
Met hapjes en drankjes aangeboden door de club.
De leden bedankten bestuur, trainers en medewerkers met een fles bubbels.

Wist je dat Hondenclub Sint Lutgart dit jaar, op 1 april, 40 jaar bestaat ?
En dat men reeds vollop bezig is met de organistatie van de feestelijkheden ?
(En dat die 1 april geen grap is ?)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Vrijdag 20 januari 2017  Algemene Ledenvergadering

Franklin opende de vergadering met een dankwoordje aan alle trainers, barmannen, Patje voor het onderhoud van het clubhuis, het A-team voor de vele gesmaakte activiteiten en niet te vergeten de leden!

Vervolgens werd een heel belangrijke datum genoemd: 1 april 2017. Op die dag zullen we ons 40-jarig bestaan vieren en dit is geen grap !!! Zet het dus alvast maar in je agenda.

We hebben dit jaar ook minder goed nieuws te brengen: de achterste terreinen (agilityveld, puppyveld, materiaalhok en plasveld) zijn verkocht. We hoopten op een goede huurovereenkomst met de nieuwe eigenaar, maar met de gestelde huurvoorwaarden konden we het echt niet eens zijn. Hierdoor kunnen we niet anders dan de agilitylessen op vrijdagavond te geven en niet meer op zondag. Voor de gehoorzaamheid veranderen de dagen en de uren niet !

Franklin deed ook een oproep aan alle leden. We zullen immers een aantal helpende handen nodig hebben om alles in orde te krijgen. Wie zich geroepen voelt, kan Franklin altijd aanspreken (vergeet dan niet te vermelden waar je mee kan helpen).

Nog een verandering is onze verzekering. We zijn vanaf dit jaar verzekerd bij SPORTA. Dit is een verzekering gespecialiseerd in sportclubs. We hebben er voor gekozen om ons te verzekeren voor de verplichte burgerlijke aansprakelijkheid en voor ongevallen. Dit heeft natuurlijk ook een prijskaartje! Dit is dan ook de hoofdreden waarom het lidgeld aangepast is naar € 65.

Verder werd het kasboek nagezien en goedgekeurd door 2 leden, kon iedereen zich weer inschrijven, werd de activiteitenagenda overlopen door Alain en werd Katrien terug verkozen tot secretaris.

De vergadering werd tenslotte afgesloten met een slotwoordje van de voorzitter. Hiermee beginnen zou immers nogal vreemd geweest zijn.

Hondenclub Sint Lutgart

     Woensdag 1 maart 2017  Theorieles

Anne De Meester kwam ons heel wat uitleg geven over het gedrag van honden en ook de lichaamstaal.
Een heel interessante avond: Hoe kunnen wij onze hond begrijpen en verstaan ?
Anne is gedragstrainer en geeft privé- & groepslessen, ook thuis.
Je kan haar contacteren op:    anneelssteftine@hotmail.com   

Voor wie alles nog eens wil nalezen heeft Kimberley Schillewaert een PDF-file samengesteld:  Theorieles 

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 12 maart 2017  Strandwandeling Zeebrugge

Het was weer verzamelen geblazen op de zeedijk van Zeebrugge: strandwandeling en hondenzandkoers. Via de duinen werd dan onze zeedijkbar opgezocht. Peter was dus ook weer present met een koffer vol.........
Bij natellen van de aanwezigen was niemand vermist....................(Er was vooraf verwittigd voor drijfzand)

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 26 maart 2017  Voorronde 1 Clubkampioenschap

Dit jaar komen we met voorrondes van het clubkampioenschap. Dit om wat rekening te houden met het feit dat op het kampioenschap zelf de hondjes (...en/of de baasjes...) eens een mindere of een super-goede dag kunnen hebben. Er wordt dus gekeken naar de prestaties van een volledig jaar.

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zaterdag 1 april 2017  SINT-LUTGART 40 JAAR Receptie

Een 130-tal leden en sympathisanten waagden zich ( 1 april ??? ) richting Hoeve Hangerijn (Gemeneweideweg-Zuid 113, 8310 Brugge).
Franklin werd bedankt voor z'n jarenlange inzet met onder andere een geslaagde tekening van hem als voorzitter, hamer in de hand. (zie fotos)
We willen ook alle bestuursleden, medewerkers, trainers en leden bedanken voor hun inzet:
   PROFICIAT MET JULLIE 40 JAAR !!!

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Augustus 2016  TV op z'n hondjes

Hier wat fotos van de opnames TV op z'n hondjes. We wilden ze sparen voor na 40 jaar Sint-Lutgart.
De filmpjes zelf:

 TV op z'n hondjes.... Alloo in de psyhiatrie 
 TV op z'n hondjes.... Jani 
 TV op z'n hondjes.... SOS Bart 
 TV op z'n hondjes.... The Making Of 

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 23 april 2017  Dogrally

Terug onze hondenrally: de buurt onveilig maken met gewaagde oefeningen en een eier- oberkoers.

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 14 mei 2017   Daguitstap naar Gent

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 18 juni 2017  Voorronde 2 Clubkampioenschap

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Dinsdag 15 augustus 2017  Fietstocht

Vroeg in de ochtend, gerommel in de verte. Onweder. Verdorie, vandaag fietstocht met de hondenclub. Om acht uur het weerbericht met Frank Deboosere. Code oranje in België en voor het eerst wordt een apart noodnummer geactiveerd voor meldingen bij noodweer om de het 112 nummer te ontlasten. Tussen negen en tien barst er een hevig onweder los en valt de regen met bakken uit de hemel. Om tien uur telefoon. Wat doen we met de fietstocht. We nemen het besluit geen risico te nemen en wagens in te schakelen. Nog vlug een bericht op de website (bedankt Jan).

Om 13h30 verzamelen er dan 28 enthousiaste leden en vertrekken we met de wagen richting Moerbrugge waar de brouwerij ‘ Lambrecht-Vanhamme’ van Joachim en Sabine bezoeken. De brouwer van het veel en fel gesmaakte bier ‘Hoppelaar’. We worden ontvangen in een bekende tent met paté waarin het bier is verwerkt en op dipchips. De twee drankbonnetjes waarvan één aangeboden door de brouwer, werden gretig gebruikt om de dorst te lessen en het brouwsel te proeven. In drie groepen kregen we dan de uitleg over het brouwproces. Het recept blijft evenwel geheim. Na de contractuele gesprekken over levering aan het clubhuis, trokken we met 29 naar onze volgende bestemming.

In Nally’s papegaaienopvang werden we hartelijk ontvangen door twee vrijwilligers en 260 taterende vogels. We kregen er koffie (thee) en gebak. Onze gids gaf ons eerste een algemene uitleg over het ontstaan van de opvang. Natalie, de bezielster van dit project, gaat gedrag van papegaaien gaan studeren in België en het buitenland om dan een carriere switch te maken en de opvang te beginnen. In de drie jaar dat het open is, hebben ze al meer dan 1000 dieren opgevangen ( de meeste in beslag genomen door de overheid) en zijn er meer dan 700 in adoptie gegeven. Daarna kregen we een rondleiding in de opvang. Eigenlijk is dit geen opvang want volgens de wet zijn ze een zoo. We kregen de nodige uitleg wat dit wettelijk allemaal betekende en wat de onvolmaaktheden in de wet zijn die naar voor kwamen in de praktijk. Eén belangrijke les. Net zoals bij het aankopen van een hond of papegaai en uitgebreider elk dier, bezint eer je begint. Een papegaai is een dier dat een lang leven voor zich heeft en in veel gevallen zijn baas overleeft. Dus wie een papegaai aanschaft moet weten dat dit voor een lang leven is.

Verwonderd en tevreden keerden we terug naar het clubhuis. Daar werden we onthaalt door Patrick en Michel die klaar stonden met lekkere spaghetti. Kurt en Patricia met een drankje. Bedankt kerels voor de heerlijke maaltijd en het open houden van de bar. Met meer dan 50 eters hebben we genoten van het eten en nadien van het gezellig samen nog iets drinken. Bedankt aan alle medewerkers (ook aan de bereidwillige dames van den afwas) en jullie ‘deelnemers’. We zijn reeds bezig met de plannen voor volgend jaar. Helaas wou het die namiddag niet regenen.

              Joeri

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zaterdag 26 augustus 2017   Familiedag - Barbeque

Zonnig en warm weer, koffie en taart, spelletjes en vrijwilligers die de uitdaging aannemen.....
Meer moeten we niet hebben om plezier en leute te maken.
Zie de fotos dus, en wat betreft de film: We gaan die laatste proef (voor de niet-winnaars) een keer moeten heropnemen. (Alain was reeds de emmers water aan het lossen zonder de cameraman te verwittigen, en dus niet iedereen in beeld met water)
's Avonds volgde nog onze barbeque.      Beide activiteiten waren weer dik in orde !!!

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Film 

     22-23-24 september 2017   9e Sint Lutgart Dogtrekking

Na onze avonturen in Schotland in mei, Kluisbergen in juni, tussendoor de Vogezen in juli en Sirius in Limburg begin september was het nu tijd voor onze trekking, het laatste weekend van september . De briefings en verkenningen waren gedaan en het team was er klaar voor.

Vrijdag 22 september
Met enkele medewerkers werd alles in gereedheid gebracht om de deelnemers te ontvangen. In tegenstelling met de andere edities moesten we de deelnemers onderbrengen op 2 ipv 1 locatie . Een op ons verkleind terrein (dit was voor de tenten), en een ander op de parking van het schooltje "Paalbos", wat voor de caravans en mobilhomes bestemd was. 16h00: de ontvangst van de 39 deelnemers kon beginnen. Er waren veel vertrouwde gezichten te zien maar toch ook enkele nieuwe. Na een lekker avondmaal, stoemp met een lekker stukje vlees, werd de briefing gegeven. Marnix gaf de veiligheidsbriefing voor de avondwandeling en de eerste ploeg kon vertrekken. Het werd een avond-wandel-zoek-tocht, nu werden vooral de omgeving van Assebroek en Sint-Michiels aangedaan. Aan de ingang van Lappersfortbos werden de hondjes verzorgt met een lekkere snack van Patricia, water voor de hondjes en voor de wandelaars was er een lekkere koek met frisdranken die door Kurt werden geschonken. Alle ploegen waren op tijd binnen. De ploeg Malaga slaagde er in om "juist" om 23h59 binnen te komen. Ze waren op het laatste punt nog effen binnengesprongen in het Tramhuis en hadden nog enkele bekenden tegengekomen. Na een tocht van 10 km waren alle 8 ploegen binnen. De nacht viel en om 00h30 was het stil op de bivak.

Zaterdag 23 september
Na het wekken kregen we een lekker ontbijt. Na de veiligheidsbriefíng werden we opgepikt door een bus van de lijn. We werden naar de start van de grote toer gebracht, Meetkerke, daar vertrokken de ploegen met een tussentijd van 7 minuten. De bus reed dan door naar de start van de kleine toer, Koolkerke. Die groepen werden gelost om de 15 minuten. Er moesten verschillende proeven uitgevoerd worden. De medewerkers hadden hun uiterste best gedaan om het zo ludiek mogelijke houden. Dit jaar hadden ze zich vooral gefocust op de hondjes en het weigeren van voedsel. Een team verschalkte Franklin, MJ en Eddy en ging er met de fles(-sen ?) cava van door. Via een foto die digitaal doorgezonden werd kwamen ze erachter. Ook in de fotoreportages is dit meerdere malen zichtbaar! De wraak zou zoet zijn, wacht maar. Aan de Sint-Pietersplas stonden Gratienne, Dorine en Lies de ploegen op te wachten. Na een frisse duik in het water van sommige hondjes konden de teams de proef afleggen. Wat mij opviel was dat er bijna niemand dit mooie recreatie gebied kende. Zeker een aanrader om er met je hond te wandelen. Op het vierde punt moesten de deelnemers badminton spelen met een stuk salami ipv shuttle. Els, Erna en Veronique hadden zich knus geïnstalleerd. Om punt 6 te bereiken moest de Damse vaart overgestoken worden. Er waren 3 mogelijkheden, de brug nemen en dit betekende 4 km meer op de teller. Overzwemmen was ook een mogelijkheid of een boot vinden die je naar de andere oever bracht. Een ploeg slaagde er in om een lift naar de andere oever te krijgen. Op punt 6 werden de houdingen nog getest door de zusjes Lies en Griet. De wandeling grote toer bracht 28,6 km op de teller en voor de kleine toer werd dit 11,3 km. Bij het binnenkomen kreeg iedereen lekkere Apero hapjes aangeboden en met drankje werd er druk nagepraat over de voorbije avonturen. Tijdens de BBQ werd er overgegaan tot de prijsuitreiking voor de vrijdag en de zaterdag activiteiten. Wat opviel was dat de deelnemers al vroeg gingen slapen. Blijkbaar was de vermoeidheid toch groter dan de zin om nog een pintje te drinken. Om 01h30 heb ik de laatste maal op de klok gekeken.

Zondag 24 september
Na een verkwikkende nachtrust was het heerlijk ontwaken met de zon op je gezicht. Een lekker ontbijt zorgde ervoor dat iedereen weer voldoende krachten opgedaan had om de laatste wandeling te doen. Het startschot werd gegeven door Leon en de deelnemers schoten uit de startblokken voor alweer de laatste wandeling van ons weekend. Ook hier werden ze aan ludieke proeven onderworpen. Er wachte hen echter een grote verrassing bij Franklin. De deelnemers werden getrakteerd op een consumptie in het Leenhof. Terug op de club aangekomen was er nog een lekkere spaghetti. De prijsuitreiking duurde in tegenstelling tot de vorige edities niet lang, ik was mijn stem kwijt. Iedere deelnemer krijg zijn oorkonde en geschenkje, een fleece deken in een kopkussen. Ook werd het winnende team beloond met de wissel trofee " de Sint-Lutgart Kluif" , deze werd overhandigd door de uittredende winnaars. Ook werd de datum voor de 10 editie al bekend gemaakt. Na de gebruikelijke groepsfoto genomen door Jan, onze huisfotograaf, werd alles opgeruimd door de medewerkers. Om 16h30 kon je zelf niet meer zien dat er een evenement geweest was op onze terreinen.

Graag zou ik nog eens alle deelnemers willen bedanken, ook de medewerkers verdienen een pluim.
Aan de sponsors van het evenement eveneens een welgemeend " dankjewel "
           Groetjes Dany

Hondenclub Sint Lutgart

 Vrijdag 
 Zaterdag 
 Zondag 

 Film 

     Zaterdag 28 oktober 2017   Kwis

11 ploegen, 1 kwismaster, 1 verbeteraar, 1 blaadjes-uitdeler-ophaler, 1 barman en enkele vrijwilligers voor de hapjes. Meer hadden we niet nodig om onszelf weeral slimmer te maken danzij de vragen die we niet wisten. De eersten waren deze keer Garfield Patrek. Zij kregen glazen (lege) en voor 1 jaar lang de toelating om zich "Slimste Sint-Lutgarders Ter Wereld" te noemen. Alle niet-Slimste Sint-Lutgarders Ter Wereld kregen ook glazen: deze enkel te vullen met wat er op gedrukt stond: "Water"

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 12 november 2017   Clubkampioenschap

Onze nieuwe kampioenen krijgen terug een ereplaats aan ons clubhuis-wall of fame !!!
Jullie oorkonde (-foto) ligt klaar in de bar.

Proficiat aan:

Natascha met Nido A
Fauve
Wim
met Pavlov
Pixel
B
Pascal met Ben C
Dominique met Kyra D
Bernadette met Vigo Agility Beginners
Luc met Tymo Agility Gevorderden

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Woensdag 6 december 2017   Sint

Op deze dag kon hij natuurlijk ons clubhuis niet voorbijgaan:  Foto 1   Foto 2 

Hondenclub Sint Lutgart

     Woensdag 27 december 2017   Zaklampentocht

Regen en veel wind: De moedigen onder ons vertrokken toch voor deze tocht, wel wat ingekort. Diegene die in het clubhuis bleven kregen kregen telefoon dat de dapperen nog geen water gezien hadden (-geproeft hadden ?) Bij aankomst stonden de soep en hotdogs klaar......

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Terug naar boven