Hondenclub Sint Lutgart
 
Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart Hondenclub Sint Lutgart  
  Hondenclub Sint Lutgart Bijgewerkt op:
18-05-2022

     Zondag 6 januari 2019   Nieuwjaarsreceptie

De eerste activiteit van een nieuw jaar op z'n Sint-Lutgarts, jawel: Nieuwjaarsreceptie !!!

Een verslag zal ik hier niet schrijven want de fotos vertellen (bijna) alles ------------------->>>>>

     Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Vrijdag 18 januari 2019   Algemene Ledenvergadering

Franklin opende de vergadering met een dankwoord aan alle medewerkers voor het afgelopen jaar, alsook de leden die terug op de nieuwjaarsreceptie voor "dank-u-wel" flessen wijn hadden gezorgd.
Dany (kasboek) kwam met een positieve balans, niettegenstaande de onkosten zoals onderhoud, werken dak, belastingen, elektriciteit, ....... 2 leden kregen inzage.
Bij het betalen van het lidgeld werden stembriefjes uitgedeeld:
Het mandaat sportcoördinator/logistiek verantwoordelijke was vacant: Kurt De Busscher (herverkiesbaar) en Bart Vandewiele. Na de telling, bijgestaan door 2 leden, kwam Kurt er als verkozene uit.
Ten slotte kwam het A- en trainers-team met het programma voor 2019 (zie hier onderaan)
Voor wat de trainingen betreft komt meer uitleg via de trainers en/of hier op de site.

Hondenclub Sint Lutgart

     Zondag 24 februari 2019   Strandwandeling Zeebrugge

Prachtig weer, veel hondjes, enthousiaste deelnemers en onze bar op verplaatsing.
Meer hadden we niet nodig om er een fijne activiteit van te maken.
Met ook dank aan Alain Meessen en Anne voor de fotos.

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     Zondag 31 maart 2019   Dogrally

   's Morgens om 8u stonden Jan, Jins en Patrick paraat om de trainers te ontvangen voor een ontbijt met boterkoeken en koffie. Het winteruur was die nacht net overgeschakeld naar zomeruur, dus sommigen hadden niet lang hun bed gezien en een goeie tas koffie was dus meer dan welkom. Tijdens dat ontbijt zijn Patrick (op z’n fiets) en Jins met Rowin (al lopend) het parcours voor de dogrally gaan uitzetten. Het weer zag er goed uit: zon, een klein beetje wolken en af en toe een wind die opstak, dat allemaal bij een aangename temperatuur die gedurende de dag tot zo’n 14°C steeg. Toen Patrick en Jins terug bij het clubhuis arriveerden, kwamen de eerste deelnemers voor de dogrally al toe. Na een korte briefing (die we volgend jaar wat langer zullen maken) voor de trainers was het tijd om de teams te verdelen. Er waren 40 honden ingeschreven en verdeeld over 7 groepen. Er waren 7 trainers die een stoppunt gingen bemannen, dus elke groep mocht met een trainer mee om vandaar uit om 9u30 het parcours van de dogrally te starten. Saar vond haar stoppunt niet direct, maar nadat Patrick haar heeft komen redden is alles toch nog in goede banen kunnen verlopen (volgende dogrally dus eens op voorhand met de trainers naar hun stoppunt gaan voordien). Tijdens de dogrally is Jan met de auto vol drank voor de dorstigen aan punt 4 gaan staan. Patrick reed rond met de fiets om de trainers van drank te voorzien, en Jins legde het parcours te voet af met Qona en Rowin om naar de leden te gaan kijken en af en toe zelf eens een oefening uit te testen.

   Stoppunt 1 was bij Mark aan de KSA: Mark had een wandeling voorzien voor de deelnemers. Op het eerste zicht een doorsnee gehoorzaamheidsoefening ‘de slalom’. Dat zit in de ‘sjacoche’ dachten sommige deelnemers al. Tot Mark zijn troef uit zijn jaszak haalde: de rekkers! De deelnemers moesten met rekkers rond hun benen (of partners met elkaar samengebonden) de wandeling afleggen met hun hond. Hilarisch! Sommigen liepen erbij alsof ze dringend een ‘nummertje 2’ moesten gaan doen op het toilet, anderen toverden om tot echte Charlie-Chaplin-snelheidskampioenen met de rekkers rond hun benen. Na deze oefening individueel te moeten doen werden alle teamleden aan elkaar gebonden en moesten ze het parcours nu als groep afleggen.
Afspreken met welk been men ging vertrekken ging nu niet, want de middenste personen waren met beide benen vastgebonden. Het teamwork was hier op en top, want alle teams hadden super samengewerkt om deze oefening tot een goed einde te brengen.

   Stoppunt 2 was bij Kurt en Dany: zij deden een agility-oefening, maar hebben geen materiaal van de hondenclub moeten gebruiken. Zij hadden een hele speeltuin tot hun beschikking! De hondjes moesten eerst op het mini-torentje met glijbaan geraken, om er daarna via het glijbaantje af te gaan. Daarna mochten ze door de tunnel, al dan niet met baasje mee. Dan als obstakel nog op een houten verhoog, en daarna kwam de echte uitdaging! Baasje en hond moesten op de grote speeltoren via de hangbrug een tennisbal halen en deze helemaal terug meenemen tot aan de zitbanken. Er werd heel wat durf en behendigheid getest van de hondjes, en lenigheid van de baasjes werd ook op de proef gesteld! Chapeau voor onze 6 maand zwangere Sabine die hier doorheen walste en de andere baasjes die dit dapper aflegden. Sommige hondjes deden het met knikkende beentjes, maar konden toch overtuigd worden, anderen vlamden door het parcours met hun baasjes die erachteraan hingen.

   Stoppunt 3 was bij Saar in een dreef: de honden moesten hun houdingen doen op de bank die daar stond. De moeilijkheid hierbij was dat de honden hierdoor hoger zaten. Veel hondjes waren dit ook niet gewend en voelden zich hier dus wat onwennig om vanop deze hoogte hun houdingen te doen. De allerkleinsten van het team: de pups, mochten dit nog op de grond oefenen. Odin mocht Saar vergezellen en tussen de oefeningen Saar volop voorzien van knuffels! Ja hoor Odin! We hebben hier bewijzen van op Facebook ! Stoppunt 4 was bij Alain: Hier moesten de honden de voedselweigering doen. En wat voor een voedselweigering !! Alain had een heerlijke droge worst vanuit het clubhuis meegenomen en die net voor hun voorpoten gelegd. Sommige honden hun mond verzoop van het kwijl die eruit liep! Maar ze hielden vol en namen de worst niet. Maar... de oefening was nog niet voorbij; hierna moesten de baasjes nog voorwaarts vertrekken om ervan weg te wandelen, en net dan gristen sommige hondjes nog een stuk van de droge worst mee! Volgende keer neemt Alain wat meer droge worstjes mee denk ik, het zal Kimi gesmaakt hebben!

   Stoppunt 5 was bij Joeri: tussen de velden had Joeri een grote metalen plaat meegenomen. De hondjes mochten zitten of liggen en Joeri passeerde ermee en liet de metalen plaat wiebelen wat een imens lawaai maakte! Sommige honden bleven er stoicijns bij liggen en waren niet echt onder de indruk van Joeri en zijn plaat. Andere hondjes vonden nu wel dat Joeri toch wel wat aan het overdrijven was en gingen liever wat verder zitten. Foei Joeri !

   Snel op naar Patje op stoppunt 6, misschien was zij een beetje liever. Patje stond bij een boomstam die langs het pad in het hoge gras lag. De baasjes moesten het apportje van hun hond hierachter gooien en de hondjes hadden 2 keuzes: rond de boom lopen en zo hun apportje halen, of over de boom gaan om het apportje te gaan halen. Door het hoge gras was het apportje vaak ook moeilijk te vinden. Zelfs onze kleine apport-kampioen Kyra had hier moeite mee, maar wist haar apportje toch te vinden en terug te brengen naar haar baasje Monique.

   Op het laatste stoppunt 7 stond Joachim: Hij was een beetje ontredderd, want hij was zijn ‘Teddy’ verloren. Maar onze beste speurhonden moesten hun best doen om Teddy te gaan zoeken. Gelukkig had Teddy op zijn uitstapje wat Frolic’s verloren onderweg ,waardoor de honden door het Frolic-spoor te volgen, Teddy terug konden vinden die zijn roes lag uit te slapen achter een boom. Ben was hier de kampioen in, de ondeugende bruine labrador gaf Teddy zeker geen kans om nog verder te ontsnappen door hem na 20 seconden al te strikken. Prince was in de zevende hemel, want voor één keer was het niet ‘foei die neus’ maar ‘volg die neus’ ! en met zo’n neus kon hij ook niet anders dan Teddy te vinden. Paulientje nam volledig haar tijd om het Frolic-spoor/buffet in zich op te nemen. Gelukkig lag Teddy te slapen en kon ook zij hem vinden.

Na de dogrally kon iedereen genieten van de traditionele hotdog die Luc had gemaakt en een frisse pint of drankje van Peter en JP. Tijdens het oppeuzelen van de hotdogs werden de standen en uiteindelijke winnaars bekend gemaakt:

1e  plaats voor groep 3
2e  ex aequo groep 1 en groep 5
3e  plaats groep 7
4e  plaats groep 2
5e  plaats groep 6
6e  plaats groep 4

Proficiat aan de winnaars ! En proficiat aan de deelnemers voor hun enthousiasme ! Heel erg bedankt aan de trainers op de stoppunten, het barpersoneel (Peter, JP en Luc) het logistieke team (Kurt en Patje) en de fotografen van dienst.
     Groetjes,
          Jan, Jins en Patrick
               En tot volgend jaar!!

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos

     Zaterdag 6 april 2019   Karaoke

Zo'n 33 durvers vonden zich GEROEPEN om te ZINGEN. Het duurde niet lang voor de eersten de micro opeisten. De rest volgde vanzelf door de goed gekozen, aanstekelijke muziek. Hard-Rock, karnavalmuziek, slows, polonaise, ....... Er lag een hele catalogus (gele-gids dikte) klaar om je favoriete muziek op te eisen, en de buurt onveilig te maken.
1 opmerking: barman Peter zijn favoriete groep zat er niet bij (dat beweerde hij toch)
Ik denk dat de fotos en de film voor zichzelf spreken. Aan de film is niets verandert, dus ook geen originele zanger aan toegevoegd. Iedere gelijkenis met bestaande figuren berust dus op puur toeval.
Dank aan de organisatie: Alain (DJ), Joeri (materiaal) en Peter.   VOOR HERHALING VATBAAR !!!

        Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 
 Film 

     Donderdag 9 mei 2019   Bezoek Basisschool Jan Fevijn Paalbos

Dinsdag 07 mei ’19; een telefoontje van juffrouw Lucy, zou het mogelijk zijn om op donderdag 09 mei ’19 iets te doen voor de kinderen van onze school. Er zijn werken gepland die dag en we willen de kinderen een alternatief programma aanbieden. Jullie club heeft dit ooit aangeboden.
Juffrouw Lucy, over hoeveel kinderen gaat het en wat is de leeftijd?
We zouden graag 3 groepen van +/- 40 kinderen sturen . Ze zijn van de “peuterklas tot het 2de leerjaar. En indien mogelijk starten van 13h15 met een 30’ per groep.
Geen enkel probleem, was het antwoord van de club, we doen graag iets terug voor de school en de kinderen, onze toekomst van morgen.
Donderdag 09 mei ’19, D-Day
Ik had de nodige versterkingen gevraagd om het jonge volkje te ontvangen en nuttig bezig te houden.
We ontvingen hen met het nemen van een groepsfoto, daarna werd er gevraagd wie de bekendste hond van Vlaanderen was. Voor ons was dit van zelfsprekend maar de jeugd heeft blijkbaar SAMSON al vergeten.
(is die niet met pensioen ?)
Dan werd er een parcours Agility getoond met de hondjes en moesten de kindjes dezelfde weg afleggen als de hondjes (de foto’s zeggen meer dan 1000 woorden). Wie zegt dat de jeugd niet durft of geen lef heeft moet die gastjes maar eens komen bezig zien. De hoogtesprongen waren geen probleem, de paaltjes werden ook vlot genomen en dan moesten ze door de buis (lees Flex) gaan. De band was ook geen probleem en de hoogte van de loop hield niemand tegen. Op de wip moest het jonge volkje in toom gehouden worden door de juffen.
Dus zoals ik dikwijls op de training zeg, den goede baas toont eerst voor en vraagt daarna dat zijn …… hetzelfde doen.
Daarna werd er een demo gegeven door Luc met Jazz en Dany met Mooky. Ieder team werkte individueel het parcours af om daarna een achtervolging te doen. Dit vond iedereen leuk en we kregen een verdiend applaus.
Als afscheid kregen de kinderen nog een chocomelk of water aangeboden door de club.
Hoed af voor de juffen die alle dagen voor de kinderen zorgen, de kids maken soms meer lawaai dan een ganse roedel puppy’s samen.
We hadden ook de weergoden achter ons staan en het bleef droog tot op  het einde, daarna gingen de hemelsluizen open.
Dit was voor onze club een toffe en aangename belevenis die zeker voor herhaling vatbaar is.
Ik zou Gratienne en Anne willen bedanken voor de bedeling en het helpen met de kinderen, Jan voor het nemen van de foto’s. Franklin onze voorzitter om zijn fiat te geven en eveneens mee te helpen met de opvang van het jonge volkje.
Zeker zou ik Luc en Jazz willen danken om mee te helpen en de demo’s te doen samen met Mooky en mezelf.
        Groetjes Dany en Mooky

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 
 Film 

     17-19 mei 2019   Kluisbergen

Na de nodige vergaderingen en verkenningen was het dan eindelijk zover. Onze 9de editie kon plaatsvinden. Er waren 21 enthousiastelingen ingeschreven om dit weekend mee te maken. Veel oude trekkers maar we mochten toch enkele nieuwelingen verwelkomen.

Vrijdag
Om 8h30 begonnen we met het laden van de aanhangwagen, het was een hele karwei om alles netjes gestapeld te krijgen. Rond 10h15 waren we klaar en de voorwacht kon al vertrekken richting Kluisbergen, camping Panorama. Kurt, Patje, Peter, Chloë, Jins, Jan, Elsje en Veronique starten bij aankomst met het opzetten van ons kantonnement.
Toen Gratienne en ikzelf aankwamen stond alles netjes en piekfijn op de plaats. Nog snel de BBQ en het vlees gaan halen boven. Ondertussen kwamen de meeste dogtrekkers toe. Iedereen installeerde zich op de aangewezen plaats en daarna werd er nog een wandeling gedaan met de hondjes. Met nog enkele foto’s en wat uitleg over de wandeling van zaterdag werd de vrijdagavondwandeling afgesloten.
De BBQ werd aangestoken en alles werd klaargezet voor het avondeten. Ons catering team deed zijn uiterste best om de hongerigen te “voeden”. Er waren 4 stukken vlees en de avond werd besloten met een lekker dessert. Er werd nog wat nagepraat en dan was het “lichtjes uit en snaveltjes dicht”. Het werd stil op de camping.

Zaterdag
Om 6h30 waren Kurtje, Mooky en ikzelf al op weg naar de bakker WIM. Toen we terug op de camping kwamen stond alles al klaar voor het ontbijt. Iedereen genoot van een lekkere maaltijd. Dan was er de briefing voor de wandeling die verdeeld werd in een “lange en korte” wandeling. We reden in colonne naar de startplaats (Kerk van NUKERKE). De groepen kregen opdrachten mee om uit te voeren tijdens de wandeling. De middagpauze was aan punt 60, Ladeuse 1, Maarkedal, het huis van de burgemeester, Joris Nachtergaele. (Hij beloofde voor iedere stem die hij kreeg om een boom te planten, dit zou hij bekostigen  uit eigen zak, zal hem een serieuze euro kosten).
Het catering team verraste ons met een lekker broodje en meerdere fruit spiesen. Ook de bar was aanwezig, zowel voor de baasjes als voor de hondjes. Na het eten werd de wandeling verder gezet in het mooie Maarkedal. Bij aankomst van de wandeling op de camping stonden de apero hapjes klaar. Daarna klaarmaken voor het avondeten die nu niet doorging op de camping maar boven in restaurant Acacias. Het was een lekkere maaltijd met een apero naar keuze, frietjes met vol-au-vent en de nodige sausjes en afgesloten met koffie of thee. Daarna ging het terug naar ons kantonnement. Er werd nog nagekaart over de voorbije dag bij een natje en een droogje. Rond 23h00 was iedereen al in dromenland na een toffe wandeldag.

Zondag
Opstaan en zien dat het een druilerige ochtend zou worden, er zijn wel leuker dingen hé. Kurt, Mooky en ikzelf terug op pad om het brood te gaan halen. Na alweer een lekker ontbijt begon het toch wel te regenen zeker. Voor de wandeling waren er toch wel enkelen die pasten zeker. Wat was de oorzaak: oververmoeid, schrik van de regen,……. De echte dogtrekkers en hun hondjes trekken zich van een beetje water niets aan natuurlijk. Na alweer een mooie maar vochtige wandeling kwamen we terug  aan op de camping. De apero hapjes stonden alweer klaar en het middag eten was ook gereed.
Tijdens de middag begon het te stoppen met regenen en dit was het signaal voor iedereen om de boel beginnen af te breken. Dit ging heel vlot en je merkte dat iedereen de handen uit de mouwen stak.
Bij aankomst terug in Assebroek werd alles ontladen en op de juiste plaats gezet. Dit was alweer het einde van een prachtig weekend.

Ik zou graag de deelnemers, hondjes en medewerkers willen bedanken voor het fijne weekend:
Grote toer:

 • Peter, Alain, Chloë, Kathy en Jan
 • Kurtje en Dany

Kleine toer:

 • Mirjam, Anne, Dorine, Elsje en Dominique
 • Jan, Caroline, Zoé en Kobe
 • Jins en Patje

Het cateringteam : Veronique en Gratienne
Onze duivel doet al: Leon
Er waren dit jaar verschillende nieuwe deelnemers bij die nu al voor volgend jaar willen inschrijven.
Dit brengt me bij volgend jaar, dan is het onze 10de editie.
Het zal een speciale editie zijn maar later meer daarover.

     Groetjes Mooky en Dany

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     15 augustus 2019   Fietstocht

Met het weer hadden we geluk: Geen hittegolf (maar kans op regen en wind)
Het ging richting Damme, Damse Vaart, Peters bar-op-verplaatsing-bar, Damse overzetboot en
Dams Doolhof (met daar tussenin nog een Dams ijsje)
Niettegenstaande dat er geen speurhonden mee waren, werd al snel het einddoel van het doolhof gevonden: Er werd Brugse Zot geroken. (Voor alle zekerheid hadden de inrichters vanuit de bar een kaarsrecht stuk aangelegd richting fietsen)
Onderweg werd er ook nog geëxperimenteert met het vooroprijden van de elektrische fietsen die de niet-elektrische zouden mee zuigen. Maar uit de Tour De France en andere is blijkbaar niet veel geleerd.....
In het clubhuis wachtte nog halve kip met krielaardappelen (En 't waren grote kiekens)

 Fotos 

     31 augustus 2019   Barbeque

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     27-29 september 2019   11e Dogtrekking Sint Lutgart

Na onze dogtrekking van Kluisbergen in mei was het alweer tijd voor onze St-Lutgart Dogtrekking. Een goede voorbereiding is minder werk zeggen ze altijd. De nodige vergaderingen, verkenningen en vragen
(bus, parking, douches, sponsors, enz.) zorgden dat de medewerkers nog een druk programma voor de boeg hadden. Ja onze 11e editie kwam snel dichterbij, dit moest net zoals de voorgaande edities ook een succes story worden. Waar we de vorige jaren strandden op het maximum van 50 deelnemers hadden er zich nu 39 dapperen ingeschreven. We werden ook niet gespaard van pech, Anne Vandewalle, een clublid had zich de week voordien geblesseerd en kon niet meewandelen. Edwin Berckmoes was met zijn fiets gevallen en had een hersenschudding, enig voordeel voor Hilde, je weet nu dat je ventje hersenen heeft ;-). Zelfs het catering team werd getroffen, Gratienne werd op donderdag aangereden langs achter met de wagen, resultaat een whiplash en een lichte hersenschudding, ook ik weet nu zeker dat ze hersenen heeft (wist dit al hoor:)).

   Vrijdag 27 september
Toen ik toe kwam was het kantonnement al opgesteld, het catering team was al begonnen met de voorbereidingen en de laatste zaken zouden na de middag in orde gebracht worden.  Rond 14h30 was alles klaar, alleen Marnix was nog aan het rondrijden om de punten uit te hangen.
Francois en Francoise, ondertussen al vaste klanten bij ons, kwamen als eerste toe. De anderen volgden. Het was een leuk weerzien met iedereen. Er waren slechts 3 caravans op de parking van de school en het terrein van de hondenclub heeft ook al voller gestaan met tentjes. Zou het minder goede weer daar voor iets tussen  zitten? Het weer, zou het deze editie zwaarder maken dan de vorige? Het weer bleef als een rode draad door het weekend lopen.
Om 18h00 was het cateringteam klaar met het avondmaal. Dit werd door iedereen gesmaakt. Ik gaf de briefing over de algemene zaken en benadrukte dat de timing deze keer enorm belangrijk was. De briefing van de avondwandeling werd door Marnix gegeven en daarna mochten de teams vertrekken met een tussentijd van 5 minuten, dit werd in goede banen geleid door Vicky en Koen. De wandeling was een gedeelte langs de vesten om dan langs het kanaal Brugge–Gent te wandelen naar het Brugs kerkhof en zo naar de hondenclub. Er was een controle- en bevoorradingspunt bij knooppunt 4. De bedeling van warme soep deed iedereen deugd evenals de bijkomende snoepjes en drank. Daar moesten de ploegen ook een test afleggen. Iedereen was binnen vóór 24h00 . Een geslaagde en mooie avondwandeling was de algemene tendens. In het clubhuis werden de vriendschapsbanden ondertussen goed aangehaald.

   Zaterdag 28 september
Deze keer moesten de dog-trekkertjes voor de lange wandeling vroeg uit de veren, vanaf 06h15 kon men eten en na de briefing van Marnix moesten ze te voet naar de bushalte op de Astridlaan. We konden geen bus meer huren van de lijn en moesten nu als groep naar een bushalte gaan en daar opstappen. Dit betekende ook dat je niet te laat mocht komen of je moest een uur wachten. Deze groep werd door mij op sleeptouw genomen. We waren te vroeg en stonden daar toch nog een 30’ te wachten.(Beter te vroeg dan te laat ;-)). We stapten af in St-Joris net over de brug van het kanaal Brugge–Gent. Hier werden de teams gelost om de 7,5 minuten door Leon.
De dog-trekkertjes voor de kleine toer mochten 2 uur later de tocht aanvatten onder leiding van Patje. Ze stapten af in Oedelem en de teams werden gelost door Kurtje.
Ons principe van ludieke testen af te nemen van de deelnemers was vandaag ook weer de rode draad gedurende de wandeling. Bij Dorine en Anne wandelen met de hond en ondertussen zorgen dat de hondjes niet afgeleid werden door de voeding. Bij Vicky en Koen, met een bokshandschoen een boterham met paté smeren en je hondje moest in een bepaalde positie blijven. Bij Franklin en Frank moesten de deelnemers een afstand op lege bakken bier afleggen. Daarna konden ze nog iets drinken in ’t Leenhof. Bij Sandy en Dieter moesten ze zo snel mogelijk een groepje schapen in een omheinde weide krijgen.
Op punt 4 (Zandberghoeve) werden er eveneens broodjes, warme soep en drank verdeeld. Hier was Peter, onze barman samen met onze fotograaf Jan aanwezig. Ze zorgden ook dat er aan de weide van Sandy en Dieter nog mogelijkheid was om iets te drinken terwijl ze aan het wachten waren.
Ondertussen waren Sandra en Dave met hun zoontje Daniël toegekomen. Ze werden opgevangen door ons catering team en Francoiseke. Ze deden de wandeling naar de weide van Sandy en Dieter om toch naar het schapenhoeden te gaan kijken.
Bij aankomst in het clubhuis was er nog warme soep en versnaperingen. Na een deugddoende douche was het tijd voor de apero, met liefde klaargemaakt door ons cateringteam. De tijd was aangebroken voor de heerlijke BBQ . Dit werd afgesloten met een lekker dessert.
Er werd ook meegedeeld aan de deelnemers dat we door de slechte weersomstandigheden de witte party tent nog vanavond zouden afbreken, de prijsuitreiking morgen in het clubhuis zouden laten doorgaan en de punten van de zondag wandeling niet zouden bemand zijn.
Iedereen was moe en zocht zijn bedje op, rond 22h30 waren nog enkele diehards gebleven, maar ook die verlieten het clubhuis voor 24h00 .

   Zondag 29 september
De nacht bracht veel wind en nog meer regen over onze tenten en caravans. Vandaag mocht iedereen wat langer slapen. Het ontbijt voldeed weer aan de strenge eisen van de deelnemers. Na de briefing vertrokken de teams in 2 richtingen. Zelf deed ik een rondgang en liet de groepen een proef afleggen: welke drank zat er in mijn “zakflesjes”? Bijna iedereen had het juist, zij die geproefd hebben natuurlijk. Het bleef droog maar de wind wakkerde aan. Volgens buienradar zou het na de middag serieus beginnen regenen. Iedereen was binnen voor 12h00 en de tenten waren al opgeruimd voor het begon te regenen.
We kregen nog een lekkere hotdog voorgeschoteld voor we overgingen naar de prijsuitreiking.
De teams:

 • De zilveren stappertjes: Sandra – Alain - Joeri
 • De Dalwalkers: Anne – Maureen - Peter
 • De Waussies: Jins - Jan
 • Sirius: Veronique – Jamie – Peter – Yannick - David
 • Jana-Frank: Jana - Frank
 • Langzaam maar zeker: Elsje – Dominique – Kathy – Karin - Dirk
 • HWC de watjes: Maureen – Peter - Francois
 • RDT: Leen – Joske – Rudy – Johan – Rik – Mario – Ludwig
 • Thuisblijvers: Francoiseke – Sophie – Sandra – Dave

Tijdens de speech werden de winnaars bekendgemaakt en beloond.
De winnaars:

 • De eindwinnaars en bezitters  van de “houten DOGTREK kluif” waren de JANA - FRANK.
  Zij mogen zich terecht voor 1 jaar de “Champions“ noemen
 • Winnaar de vrijdag: RDT
 • Winnaar lang zaterdag: Sirius
 • Winnaar kort zaterdag: Langzaam maar zeker

Onze opper dogtrekker, Alain, had vorig jaar samen met Jan Van Elsen beloofd dat iedereen die zijn T-shirt van vorig jaar aanhad een gratis consummatie kreeg van hun. Dit werd natuurlijk op een applaus onthaald door iedereen.
Dan werd er overgegaan tot het geven van de oorkonden en de geschenktasjes. Die mochten er best wel wezen, mede door de sponsors Erwin en Michiel en zeker Patje die de nodige inspanningen heeft gedaan om alles bijeen te krijgen. Iedere deelnemer en medewerker kreeg eveneens 2 Polar Hat  om te gebruiken tijdens de komende maanden.
Graag zou ik de sponsors willen bedanken voor hun milde gaven.

Bedankingen:
Eerst en vooral zou ik alle deelnemers en de hondjes willen bedanken voor hun sportief en positief gedrag en opgewekt humeur gedurende het ganse weekend. Het was leuk om met zo’n groep te mogen werken.
Eveneens zou ik al mijn medewerkers nog een extra pluim willen geven voor hun niet aflatende inzet gedurende het ganse weekend:
   Cateringteam: Veronique, Erna en Patrick.
   Bar team: Peter, Chloë, Jean-Pierre en Roland.
   Fotograaf en website: Jan.
   Examinatoren: Franklin, Frank, Vicky, Koen, Dorine, Anne, Sandy en Dieter.
   Het Dogtrekking team: Kurt, Leon, Marnix en Patje.

Zonder jullie zou dit evenement niet mogelijk zijn. Hopelijk kunnen we er nog vele jaren aan toe te voegen.
Eveneens zou ik mijn trouwe viervoeter Mooky een dikke poot willen geven en de verloren tijd halen we wel in. Zeker mag ik mijn vrouwke Gratienne niet vergeten, de vele dagen en avonden dat ik bezig was moest ze alleen doorbrengen. Nu ook gans het weekend alleen thuis. Bedankt schat voor je steun.
Tot de volgende keer
     Dany

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Film 1 

 Film 2 

     19 oktober 2019   Kwis

"Later zal je dat nog eens nodig hebben !!! " , waren de woorden van onze ouders en grootouders, en onder dit voorwendsel stelde het A-Team terug een kwis samen (De 14e editie al).
Tussendoor allerhande hapjes, snoepjes en alle antwoorden op vragen die we niet wisten. (Waar we dus de beginzin naast ons indertijd neerlegden........)
Bij de uitslag stonden 2 teams bovenaan met 182 punten. Een schiftingsvraag (Tel alle jaartallen uit de Glorie-reeks op en de dichtste is winnaar) moest een winnaar aanduiden.
Maar laat ons dan maar 2 winnaars aanduiden: De Prutskes en Gardfields.
Iedereen kreeg een BEKER als aandenken (zie de laatste foto)

     Jan

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     6 december 2019   Sinterklaas

6 december + trainingsdag + clubhuis open + veel brave kindjes en leden = Sinterklaasbezoek !!!

Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

     22 december 2019   De Warmste Week Warmathon 2.0

Zoals vorig jaar namen we ook deel aan de Warmathon, georganiseerd door Textiel Destrooper.
Deze keer eindigde die in ons clubhuis waar de soep al warm klaar stond.
De opbrengst ging naar de MUG-heli van West-Vlaanderen:
De Warmathon zelf bracht 539,42 € op, die door Textiel Destrooper werd afgerond naar 600 €.
Daarbij kwam nog 200 € bij, geschonken door onze club.
In totaal dus 800 €.   Dank aan alle deelnemers !!!


Hondenclub Sint Lutgart

 Fotos 

 Terug naar boven